SØNN, FAR, LANDSLAGSSJEF: Patrick Thoresen (35) har slitt med en kne- og muskelskade de siste ukene, men ble tatt ut til landslagssjef Petter Thoresens (57) VM-tropp torsdag.

SØNN, FAR, LANDSLAGSSJEF: Patrick Thoresen (35) har slitt med en kne- og muskelskade de siste ukene, men ble tatt ut til landslagssjef Petter Thoresens (57) VM-tropp torsdag. Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Patrick Thoresen blir VM-joker: Står over de første kampene

Patrick Thoresen (35) tror ikke han blir spilleklar før Norges tredje eller fjerde kamp i VM. Ishockeylandslagets mest kjente spiller internasjonalt omtaler seg selv som «joker» foran mesterskapet i Slovakia.

– Jeg er fortsatt bekymret for hvordan kneet vil fungere, hvordan jeg vil håndtere det, i nærkampene. Jeg starter ikke VM, men kan komme inn som joker etter hvert. Mot Sverige eller Sveits. Det er mest realistisk, sier Patrick Thoresen ti VG i forbindelse med landslagssjef Petter Thoresens offentliggjøring av VM-troppen torsdag.

Den tidligere NHL- og KHL-spilleren pådro seg kneskaden i Storhamars NM-semifinaleserie mot Stavanger i slutten av mars. Han ble tvunget til å stå over Hamar-klubbens siste og avgjørende finalekamp mot norgesmester Frisk Asker.

Analyse: Slik skal hockeygutta se ut i VM

– Gjør det vondt?

– Ja, det hugger til når jeg kommer i «såre» situasjoner. Men det (kneet) får ingen hevelser, og det er ikke vondt dagen derpå. Sånn sett er det positivt, svarer Patrick Thoresen.

Han har trent på is den siste uken. Men ikke sammen med resten av landslaget. Landslagets assisterende trener Sjur Robert Nilsen har imidlertid drevet ham hardt med spesifikk skøytetrening. Patrick Thoresen plages også av en vond «rotasjonsmuskel» ved ribbenene. Derfor har han ikke kunnet bedrive skuddtrening.

Han sier at han «kommer til å spille», men at han ikke vet når. Det er uaktuelt for ham å spille Norges siste treningskamp foran VM-premieren 10. mai, mot vertsnasjonen Slovakia i Kosicé 7. mai.

les også

Hockeygutta om keeper Haugen: – Han vil bli savnet

– Det ville være dumdristig. Jeg vil ikke risikere noe der. Jeg kan komme inn mot Sverige eller Sveits. Vi får bare ta det når vi kommer ned dit, sier Patrick Thoresen.

Norge møter regjerende verdensmester Sverige i sin tredje kamp mandag 13. mai og forrige VMs finalist Sveits i sin fjerde kamp onsdag 15. mai. Deretter følger de for Norges del viktigste kampene med tanke på kvartfinalesjanser og å unngå å rykke ned til 1. divisjon: Østerrike, Italia og Latvia.

VG-spesial: Sjekk innsidedekningen av hockeygutta her

– Det er mange «nygamle» som er kommet inn. De er kjent med spillergruppen. Jeg vil tro det er positivt, svarer Patrick Thoresen på spørsmål om Norges lag er bedre nå sammenlignet med det i VM i fjor.

PS: Ni spillere er borte fra det, de ni «nye» er løperne Patrick Thoresen, Andreas Martinsen, Mats Rosseli Olsen, Sondre Olden og Alexander Reichenberg, backene Mattias Nørstebø, Erlend Lesund, Christian Kåsastul, keeper Jonas Arntzen.

Se infoboks høyere opp i saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder