STORKAMP I KVELD: Vålerenga-trener Roy Johansen avbildet på trening før sesongstart. Foto: Bjørn S. Delebekk

Vålerenga-treneren før Storhamar-duellen: – Ble rundspilt sist

Det er et Vålerenga-lag litt på defensiven, bokstavelig talt, som spiller borte mot erkerivalen tirsdag kveld. Storhamar-kaptein Patrick Thoresen (36) fryder seg over at to virkelig store kamper står for tur.

 • Per Opsahl

– Det vekker noe i en hedmarking når Vålerenga kommer på besøk. Ikke bare meg som spiller, men folkene her også. Kampene mot Vålerenga er ekstremt morsomme, og for tilskuerne, sier Thoresen til VG dagen før det «smeller» i CC Amfi i Hamar.

Bak suverene serieleder Stavanger er det tett, etter at lagene har spilt 15 og 16 kamper av grunnserien. Bare ett poeng skiller Storhamar på annenplass og Vålerenga på tredje. Frisk Asker er ett poeng bak Vålerenga igjen og har én kamp til gode. Vålerenga har altså bortekamp mot Storhamar først, og så venter det en tur til Askerhallen lørdag.

les også

Heller ikke Sparta klarte å stoppe Stavanger

– Det er to tøffe bortekamper som kommer tett, og vi skal virkelig få testet oss, sier Vålerenga-trener Roy Johansen til VG.

Oslo-laget som vant grunnserien i fjor har mistet spillere som Brede Csiszar, Morten Ask, Martin Laumann Ylven, og Andreas Heier, for å nevne noen. Og ikke minst Rasmus Ahlholm, som nå spiller for nettopp Storhamar.

Ahlholm var en svært viktig spiller for Vålerenga sist sesong, og toppet poengligaen foran Tobias Lindström og Patrick Thoresen. At han til slutt signerte for Storhamar for kort tid siden, førte til at enkelte hevet øyebrynene.

– Det var bare overraskende hele situasjonen. Også at han gikk til en annen norsk klubb. Det er ganske pinlig egentlig, har Vålerengas Martin Røymark uttalt til TV2 før kveldens oppgjør.

FRYDER SEG: Patrick Thoresen, her fra sluttspillet forrige sesong, har to store kamper å se frem til sammen med Storhamar-lagkameratene denne uken. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

les også

Roy Johansen raste mot dommeren etter tap for Oilers

– Med tanke på alle spillerne vi har mistet, så har det vært bra resultatmessig. Vi har vært gjerrige bakover, og sluppet inn færrest mål etter Stavanger. Den defensive tryggheten vet vi må sitte mot Storhamar og Frisk Asker også, hvis vi skal ha håp om å få med oss poeng, legger Johansen til.

les også

Hockey-utlendingene som har brukt Norge som suksess-springbrett

Pluss content

Det er en drøy måned siden Storhamar vant 2–1 borte mot Vålerenga.

– Vi er fornøyde med poengene, men ble rundspilt sist vi møtte Storhamar. Da var vi veldig langt unna å ta poeng. Vi har noen hakk opp å heve oss, men det er morsomt at det er såpass tett på øvre halvdel, understreker Johansen.

Vålerenga var da også svært nær å tukte Stavanger Oilers i oppgjøret for kort tid siden, men tapte til slutt 1–2 etter straffer.

les også

– Hele Hamar puster hockey

Pluss content

For Thoresen og Storhamar blir Vålerenga-besøket, som sendes direkte på TV 2 Sumo kl. 19.00, generalprøve til mjøsderbyet på lørdag mot Lillehammer i Håkons Hall. Med 9–10.000 tilskuere og full fest.

– Jeg tror bare det er en fordel at de kommer så tett på. En litt trist og «vanlig» bortekamp på en tirsdag, og så rett til det koket i Håkons Hall kan bli litt voldsomt. Nå får vi to kamper med skikkelig trykk, og jeg gleder meg enormt, sier Thoresen som fylte 36 år i forrige uke.

les også

Stor oversikt: Her er skattelistetallene for Norges 100 største idrettsstjerner

– Hvilken kamp er viktigst å vinne – mot Vålerenga eller Lillehammer?

– Åhhhh, den er vanskelig ... Vi går for seks poeng. Alle kamper er viktige for oss, jeg tror jeg må si det sånn, avslutter veteranen.

Mer om

 1. Storhamar
 2. Vålerenga hockey
 3. Roy Johansen
 4. Patrick Thoresen
 5. Ishockey

Flere artikler

 1. Lillehammer ydmyket av rivalene for andre gang på to dager

 2. Lillehammer vant Mjøsderbyet

 3. Norgesmesterne har tapt fem kamper på 14 dager

 4. Storhamar stoppet Oilers’ seiersrekke

 5. Trettenes-dobbel senket Storhamar – Oilers økte serieledelsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder