LANDSLAGSSJEF: Roy Johansen og hockeyforbundet er enige om to nye år. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Johansen tar to nye år som landslagssjef

Årets VM var avgjørende

Etter flere ukers forhandlinger ble Roy Johansen og Norges Hockeyforbund i dag enige om at landslagssjefen tar to nye år i jobben.

Anna Bauge Torland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter VM i 2012 kom Johansen med en uttalelse at han ville gi seg som landslagssjef etter årets VM i Minsk.

– Etter en fantastisk prestasjon av landslaget under årets VM, fikk jeg lysten og motivasjonen tilbake. Det ga meg troen, noe som spilte en stor rolle da jeg tok avgjørelsen om å fortsette, forteller han til VG - om nyheten han først bekreftet overfor TV 2.

Johansen sier at støtten fra styret og spillerne var avgjørende.

– Du må gå inn i deg selv for å finne motivasjonen til å fortsette. Det er en prosess jeg har vært gjennom nå. Du må finne den rette gutsen. At jeg har fått 100 prosent støtte fra styret og at spillerne ønsker at jeg fortsetter, er helt avgjørende for min beslutning.

Johansen kaller det norske hockeylandslaget er en eksemplarisk gruppe spillere.

– Det norske landslaget er seriøst, målrettet og har den inspirasjonen som trengs. Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe sammen med de og det apparatet jeg har hatt rundt meg i mange år. De spillerne som har vært med i mange år, er fornøyde med det som skjer.

De norske hockeygutta og Johansen skal nå begynne jobben mot VM i Tsjekkia til neste år. Johansen tok landslaget opp i A-pulja under VM i 2005 og har ledet Norge til tre kvartfinaler. Nå sikter han mot en ny kvartfinale.

– Hovedmålet mot neste års VM er å holde plassen i A-pulja. Gjør vi et bra VM, kommer vi til kvartfinalen. Samtidig må vi huske at det er kort vei til nedrykk. Det er en tøff pulje og det kommer til å bli jevnt, forteller Johansen til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder