STERK MANN: Aleksander Smirnov var kaptein på Russlands OL-lag i 1994. Nå gjør han bravader med Storhamar, som har vunnet to CHL-kamper på rad.
STERK MANN: Aleksander Smirnov var kaptein på Russlands OL-lag i 1994. Nå gjør han bravader med Storhamar, som har vunnet to CHL-kamper på rad. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Etter to CHL-seirer: Ekspertene hyller knallsterk Smirnov

ISHOCKEY

Etter seirer over både Sparta Praha og Genève-Servettes på
to dager peker ekspertene på Storhamar-trener Aleksander Smirnov (51).

Publisert:

– Han er nær suveren når det gjelder det taktiske grepet «riv i filler motstanderens offensive spill», sier VGs hockeyekspert Øystein Jarlsbo.

– Smirnov er en utrolig personlighet. Han var kaptein på det russiske landslaget under OL i 1994, og det var ikke smågutter han hadde rundt seg. Spillerne skjønner at han har noe å fare med, sier Rune Steen Hansen, sportssjef i lokalavisen HA.

TRULS DÆHLI: Ishockey er på vei ut av garasjen

– Storhamar fikk ja fra Smirnov i mai-juni 2014. Det var ganske utrolig, for den gang hadde klubben seks millioner i gjeld. Men Smirnov er en mann som aldri mister troen på det han driver med, sier Rune Steen Hansen, og viser til at russeren beholdt roen også etter 1-9 for Stavanger i starten på sist sesong.

– Alt så mørkt ut. Det viser kapasiteten til Smirnov, mener HAs sportssjef.

TRULS DÆHLI OM STAVANGER: Hockeyeventyret (krever innlogging).

– Vi spilte veldig bra. Jeg er veldig glad nå. Det er tøft å spille to kamper på 24 timer, men vi kjemper og står på, sier trener Aleksandr Smirnov ifølge HA etter kampen lørdag.

Men til tross for de to seirene i Champions Hockey League – noe som betyr at Storhamar har store muligheter til å gå videre – er Øystein Jarlsbo forsiktig med bruk av de store ordene:

– Jeg synes det er en overdrivelse å kalle Storhamars seiere over Sparta Praha og Genéve-Servette for bragder. Storhamar viste forrige sesong at de er gode, og har sannsynligvis et mer solid lag denne sesongen, mener VGs hockeyekspert.

LES OGSÅ: Ny hockeybragd av Storhamar.

– Og Sparta Praha og Genéve-Servette er ikke så gode, selv om det er lag fra en veldig god og en god ishockeynasjon. Stavanger Oilers viste i fjor i Champions Hockey League at det beste fra norsk klubbhockey kan måle seg med gode lag derfra, de slo Bern og Ocelari Trinec borte.

Både Jarlsbo og Steen Hansen er opptatt av at Storhamar har skaffet seg spillere på høyt nivå:

– Storhamar har også en håndfull kvalitetsspillere som kan avgjøre et tett oppgjør på egenhånd, for eksempel Christian Larrivee, den norske toppseriens beste løperspiller forrige sesong, fastslår Jarlsbo.

Rune Steen Hansen sier dette om hockey-feberen på Hamar akkurat nå:

– Det er en fellesskapsfølelse som jeg ikke har opplevd før her i byen. Det som skjer, er ikke til å tro. Snart jubler hele Hedmark med Storhamar. Feberen har bredt seg.

Her kan du lese mer om