Frölunda vant Champions Hockey League – med nordmann på laget

(Kärpät Oulu – Frölunda Indians – 1-2) Mats Rosseli Olsen (24) og hans Frölunda scoret to tidlige mål og sikret seieren i Champions Hockey League på motstanderens hjemmebane.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nordmannen hadde to skudd på mål og fikk pluss 1 i sin del av kampen, men det var en amerikaner og en canadier som ble de største heltene. Ryan Lasch og Spencer Abbott scoret målene – på Kärpäts hjemmebane i den finske byen Oulu.

Det var høyt tempo og stor intensitet i duellene i en fullsatt arena i Uleåborg. Mot slutten av første periode slo Göteborg-laget til med to raske mål, og hjemmelaget greide aldri å reise seg etter den smellen.

Les også:
– Jeg har sydd nærmere hundre sting i ansiktet

– En perfekt start, akkurat som vi ville ha det. Vi sto opp og vant duellene, sa CHLs poengkonge Lasch, som noterte sitt 16. målpoeng da han styrte inn Oscar Fantenbergs skudd etter 16.20 minutter.

Effektivt

MED POKALEN: Mats Rosseli Olsen i garderoben etter kampslutt. Foto: PRIVAT ,

Ett minutt og 23 sekunder senere spilte Henrik Tömmernes fram Abbott, som slo pucken inn foran mål. Via en finsk skøyte havnet den i nettet.

– Vi var effektive, men spillemessig er det helt jevnt, sa trener Roger Rönnberg ved første pause.

Kärpät jobbet hardt for redusering, men Lasse Johansson lot seg ikke overliste før i finnenes fjerde overtallsspill snaut halvveis i siste periode. Juho Keranen skapte ny spenning, men flere mål slapp ikke Frölunda inn.

Frölunda vant skuddstatistikken 23-19.

Les også:
Stygge smeller for topplagene

Revansj

I fjor tapte Frölunda en helsvensk finale i mesterligaen etter å ha ledet 2-0. Fire Luleå-mål i den siste perioden avgjorde, men denne gang holdt det for Indians.

Ryan Lasch ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller (MVP), mens Oliver Lauridsen ble finalens MVP.

Mats Rosseli Olsen spilte 13 Champions League-kamper for Frölunda og noterte syv målpoeng.

PS: Mats Rosseli Olsen har spilt for den svenske klubben siden 2012.

(VG/NTB)

VG oppdaterer saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder