Zuccarello med ny karrierebeste i NHL

ISHOCKEY

(New York Rangers-Tampa Bay Lightning 3-2) Mats Zuccarello satte tirsdag ny personlig rekord med 61 målpoeng i samme sesong. Kun ett år etter at han pådro seg en alvorlig hodeskade i NHL-sluttspillet, har 28-åringen gjort et sensasjonelt comeback.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 06.04.16 07:38

Med sine 26 mål og 35 assist ligger han an til å bli poengkonge i New York Rangers for andre gang i karrieren, og fortsatt gjenstår to kamper i grunnspillet.

– Det er verdens beste hockeyliga, så man kan ikke forvente å få poeng hele tiden. Jeg er veldig stolt. Det er ålreit å bidra til laget, sier Zuccarello til NTB.

Før kampen mot Tampa Bay Lightning, sto Zuccarello med 59 målpoeng, det samme antallet som i gjennombruddssesongen for to år siden. Zuccarello noterte seg for to målgivende, begge til Derek Stepan. Rangers vant kampen 3-2 etter å ha ligget under 2-0.

– All ære til ham. Skal ikke ta fra ham noe der. Han har vært veldig god i det siste, sier Zuccarello om lagkameraten.

Usikkerhet

Zuccarello innrømmer at han var usikker på hvordan han ville tåle hardkjøret i NHL etter skaden. Oslogutten mistet taleevnen i fire dager og kunne ikke trene på flere uker.

– Jeg merker jo på kroppen litt innimellom at jeg kanskje ikke fikk trent like bra som jeg har gjort de to-tre foregående sommerne, sier Zuccarello.

Rangers-trener Alain Vigneault er imponert over hvordan nordmannen har kjempet seg tilbake til storform. Canadieren sa han fikk troen på at nordmannen kunne komme tilbake for fullt da han så ham i sesongoppkjøringen i august.

– Du vet aldri med den type skader, men han ble bedre og bedre utover sommeren. Da han ble spilleklar, og jeg så ham på isen igjen, visste jeg at han kom til å bli bra. Han har vært en av våre beste spillere i hele år, sier Vigneault.

Titteljakt

Rangers jakter fortsatt lagets første Stanley Cup-triumf siden 1994. De to siste sesongene har det blitt semifinale og finale, og nå håper blåtrøyene fra New York at det endelig er deres tur.

– Spiller vi som i andre og tredje periode i dag med den energien, så kan vi gjøre det bra, sier Zuccarello.

Rangers er allerede kvalifisert for sluttspillet, som begynner neste uke. New York-laget spiller sin siste grunnspillkamp mot Detroit Red Wings på lørdag.

Her kan du lese mer om