Hovedinnhold

Ny seier for Andersen og Nord-Korea

<p>STERK START: Jørn Andersen er ubeseiret som landslagstrener for Nord-Korea. Dette bildet er fra dagens møte med De forente arabiske emirater. Foto: PRIVAT</p>

STERK START: Jørn Andersen er ubeseiret som landslagstrener for Nord-Korea. Dette bildet er fra dagens møte med De forente arabiske emirater. Foto: PRIVAT

Jørn Andersen (53) har fått en nær perfekt start som nordkoreansk landslagssjef, med to seire og én uavgjort på tre kamper.

Denne saken handler om:

I dag ble det 2-0-seier over De forente arabiske emirater i en kamp som ble spilt i  Shanghai i Kina. I de to første, begge mot Irak (spilt i Malaysia), ble det seier 1-0 og 1-1.

– Vi vant helt fortjent. Vi løp dem i senk med høyt press fra første minutt. Spesielt i første omgang var vi helt overlegne. Jeg tror de hadde ett angrep, sier Andersen til VG.

Sett denne? Anbefaler norsk fotball for nordkoreanske talenter

Målene kom også i 1. omgang: 1-0 på straffe ved Jong Il Gwan og 2-0 etter et perfekt innlegg og en vakker avslutning av Myong Cha Hyon.

– Vår beste kamp

Emiratene fikk en mann utvist rett før pause og ble liggende mye lavere i 2. omgang. Andersen var strålende fornøyd med gjennomføringen av hele kampen.

– Helt sikkert vår beste kamp av disse tre. Vi dominerte fra første til siste minutt. Jeg er veldig stolt av spillerne i dag. Etter to kamper og mye reising hadde jeg ikke trodd at de ville gjøre en så bra kamp, sier han. Emiratene er nummer 74 på FIFA-rankingen, Nord-Korea er på 99. plass.

Se også: Jørn Andersens egne bilder fra Nord-Korea (VG+)

Nord-Koreas første konkurransekamper under Andersen venter først i november. Da er det kvalifisering for Øst-Asia-mesterskapet, som spilles i Japan i desember i 2017. Japan, Sør-Korea og Kina er allerede klare. Én plass gjenstår, og Nord-Koreas motstandere er Guam, Taiwan og Hongkong.

SLO IRAK: Jørn Andersen og matchvinner Jong Il Gwan etter 1-0 over Irak. Foto: TROND JOHANNESSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport