Hovedinnhold

Idrettsforbundet må kutte bemanningen

<p>MÅ KUTTE: Norges Idrettsforbund må kutte rundt 15 stillinger. Her er idrettspresident Tom Tvedt på et pressemøte tidligere i år.</p>

MÅ KUTTE: Norges Idrettsforbund må kutte rundt 15 stillinger. Her er idrettspresident Tom Tvedt på et pressemøte tidligere i år.

Foto: Trond Solberg, VG
Norges Idrettsforbund (NIF) har gitt sine ansatte beskjed om at organisasjonen skal omstilles og at staben skal reduseres med cirka 15 årsverk.

Denne saken handler om:

– Det er veldig krevende for en organisasjon å gjøre en så stor omstilling, men vi vil gjøre en god prosess blant de ansatte slik at vi får et sterkt NIF inn i fremtiden, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i NIF til VG.

Omstillingen skal skje på administrativt nivå. Det ble kjent på et allmøte i Norges Idrettsforbund torsdag.

– Bakgrunnen er todelt. Det ene er at vi har fått signaler om endrede økonomiske rammer. Det andre er at vi har behov for å modernisere og utvikle oss så medlemmene våre tilfredsstilles, sier Kvalevåg.

Ifølge en pressemelding fra NIF kommer dette i tillegg til omstruktureringen av IT-området, hvor åtte stillinger ble fjernet.

Så du? Kretsleder ber Tom Tvedt gå av

Grunnen til omstillingen skal være for å «bidra til å tilpasse organisasjonens endrede og reduserte økonomiske rammer.»

Beskjeden om omstillingen kommer etter flere avsløringer om kulturen for pengebruk i NIF, etter at det ble åpnet for innsyn i regnskapsbilagene i NIF tilbake til 2012.

Idrettspresidenten nekter å unnskylde seg:

Les også: Northug må inn på teppet etter Instagram-poster

Det ble nylig kjent at idrettstoppene har kost seg med konjakk, magnumflasker og østers på fellesskapets regning.

Rett før sist jul gjorde kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) det klart at NIF fikk mindre penger og satte klare krav til endring.

Les også: NIF betalte vin til nesten 2000 kroner per

VG-kommentator om regningene: - Et direkte hån mot grasrota

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport