Hovedinnhold

Disse har søkt på NIF-toppjobb

SØKER: Else-Marthe Sørlie Lybekk, her i forbindelse med Mesternes Mester i fjor, har søkt på jobben som generalsekretær i NIF.
SØKER: Else-Marthe Sørlie Lybekk, her i forbindelse med Mesternes Mester i fjor, har søkt på jobben som generalsekretær i NIF. Foto: Ingvill Dybfest Dahl, VG
Det er kommet 24 søknader til stillingen som generalsekretær i NIF. Blant dem er tidligere håndballprofil Else-Marthe Sørlie Lybekk (38).

Denne saken handler om:

Norges Idrettsforbund opplyser i en pressemelding av 17 menn og syv kvinner har søkt på stillingen som generalsekretær i NIF, som er ledig etter at Inge Andersen ble bedt om å gå i mars.

Blant søkerne er Sørlie Lybekk, tidligere OL- og VM-mester i håndball, som etter spillerkarrieren har vært visepresident i Norges Håndballforbund og leder og koordinator i Olympiatoppen. Tidligere i år deltok hun i Mesternes Mester på NRK.

– Jeg søkte fordi det er en veldig spennende, utfordrende og viktig jobb i idretten, skriver hun i en SMS til VG.

Sørlie Lybekk har tidligere blitt løftet frem som en av favorittene til toppjobben, blant annet av Aftenposten, men vil selv ikke si om hun ser på seg selv som en sterk kandidat.

– Men det er selvfølgelig hyggelig å bli heiet frem, skriver hun.

VGs vurdering: Disse kan ta over for Inge Andersen 

13 ukjente søkere

Thorbjørn Gyberg fra Arendal bokseklubb, som ble kåret til Årets ildsjel på Idrettsgallaen i 2015, er også blant søkerne.

Følgende 11 søkere kan offentliggjøres, skriver NIF:

Torbjørn Gaarder (61), Thorbjørn Gyberg (55), Bettina Berglie (26), Tor Erik Tobiassen (53), Terje Hagen (67), Espen Sjøvold (30), Blanco Belic (40), Brynjar Jensen (48), May Hynne (59), Terje Johnsen (52), Else-Marthe Sørlie Lybekk (38).

Les også: VGs kommentator etterlyser kvinne som ny generalsekretær

Blant søkerne er det 13 som ikke ønsker sitt navn offentliggjort.

NIF skriver at de tar sikte på å ta en avgjørelse før sommeren.

Kommunikasjonssjef Niels Røine sier at de ikke har ytterligere kommentarer til saken utover det som står i stillingsutlysningen.

Måtte gå etter 13 år

Den 27. mars bekreftet Norges Idrettsforbund at de hadde bedt Inge Andersen om å gå av som generalsekretær.

– Det har vært en god prosess, en dialog mellom styret, presidentskapet og meg. Det er vemodig å fratre en jobb som jeg har trivdes i, men styret ønsker seg inn i framtiden og få nye krefter til. Det har ikke vært noen vits for å meg å kjempe for jobben min de siste ukene, forklarte Andersen, som fikk med seg en etterlønn på tre millioner kroner.

VG-kommentator Leif Welhaven forklarer hvorfor Inge Andersen måtte gå:


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport