BLIR MED VIDERE: Marit Bjørgen, her fra triumfen på tremila i Holmenkollen i går, ser ut til å fortsette karrieren i fire år fremover. Foto: NTB Scanpix

Bjørgen utsetter mammaplanene

Åpner for å gå OL i 2018

Med ny samarbeidspartner på laget, antyder Marit Bjørgen (33) at hun tar fire år til og utsetter planene om å få barn.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

På en pressekonferanse i Oslo nå i formiddag fortalte Bjørgen at hun har inngått en fire år lang avtale med klesleverandøren Craft.

Langrennsdronningen som vant 30-kilometeren i Holmenkollen i går, blir Crafts nye frontfigur i selskapets langrennssatsing. Og det kan også bety at Bjørgen blir å se på startstreken i OL i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018.

- Jeg har skrevet en avtale for fire år. Jeg er åpen for å satse i fire år. Det avhenger av motivasjonen. Jeg vil ikke gjøre jobben 90 prosent og er åpen for å legge skiene på hylla hvis jeg ikke er motivert, sier Bjørgen til Adresseavisen.

33-åringen har nå fem store avtaler.

- God avtale

HJERTELIG GJENSYN: Samboer Fred Børre Lundberg tok i mot Marit Bjørgen da hun kom hjem fra OL i Sotsji. Foto: NTB Scanpix

- Avtalen er god for meg. Jeg tror den kan være med på å utvikle meg og at jeg kan utvikle Craft til å bli enda større, sier Bjørgen.

Avgjørelsen gjør at Bjørgens familieplaner og ønske om barn nå blir utsatt noen år. Og det er samboer Fred Børre Lundberg innforstått med.

- Fred Børre vet hvor mye det betyr for meg å satse på langrenn. Han vil at jeg skal holde på så lenge jeg har lyst. Jeg har en veldig snill samboer, så jeg får gjøre akkurat det jeg vil, sier Bjørgen.

For å gjøre opp for mange reisedøgn denne vinteren, har hun bestilt kjærlighetsferie for seg og samboeren når sesongen er over.

- Kan bli bedre

Langrennssjef Åge Skinstad er selvsagt glad Bjørgen blir med videre.

- Det er musikk i mine ører. Alderen er overhodet ikke noe problem. Det er motivasjonen som må være der - og den er der. Tar man tak i de riktige tingene kan Marit bli bedre for hvert år, sier Skinstad til VG.

- Jeg ville ha respektert henne 100 prosent uansett hvilket valg hun endte på, sier Skinstad. Han har kjent til Bjørgens framtidsplaner en stund og vil sette seg ned sammen med 33-åringen når planene fremover skal legges - i første omgang frem mot VM i Lahti 2017.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder