NUMMER TRE: Yarrah Boko kjørte inn til tredjeplass i verdens tøffeste travløp - Prix d'Amerique - søndag. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media

Yarrah Boko skrev norsk travhistorie

Den norske travstjernen Yarrah Boko ble søndag den første norskeide hesten til å kjøre inn til premie i verdens tøffeste travløp - Prix d'Amerique - da han ble nummer tre.

Artikkelen er over seks år gammel

Det var knyttet store forventninger til Yarrah Boko foran dagens løp i Paris. Fire millioner ventet vinneren, og for første gang på 15 år stilte en norskeid hest til start i Prix d'Amerique.

Yarrah Boko fikk en flott start på løpet og tok teten. Han slapp etter hvert til svenske Maharajah og et av hjemmehåpene Up And Quick.

Da fikk Yarrah Boko et smøreløp. Inn mot oppløpet gikk Yarrah Boko ut i ryggen på favoritten Ready Cash. Den norske travstjernen ble litt hindret da favoritten feilet, men det gikk på tunge ben til slutt, og det norske håpet kunne ikke gjøre noe med svenske Maharajah som også fikk åpning. Dermed kunne svenske Örjan Kihlström juble for fire millioner kroner og seier i verdens tøffeste travløp.

- Det er helt utrolig. Denne hesten har gjort noen fantastiske løp. Det er rett og slett helt fantastisk, sa kusk Kihlström til svensk TV 4 etter løpet, som ble omfavnet av en gråtende trener - Stefan Hultman.

- Trodde på seier i siste sving

Yarrah Boko ble nummer tre i mål, og kunne innkassere drøyt 1,1 millioner kroner.

Kusk Pierre Vercruysse var godt fornøyd etter målgang, men innrømmer at han trodde det kunne gå enda bedre.

- Jeg hadde en liten følelse på at vi kunne vinne i den siste svingen, men sånn ble det ikke. Svensken så sterk ut, og det var en fortjent vinner. Gratulerer til Norge. Yarrah Boko er virkelig en Champion, sa han til Equus Media etter løpet.

TRENER: Trond «Buller'n» Andressen er Yarrah Bokos trener. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media

Trener Trond «Buller'n» Anderssen fikk en kjempeklem av eier Jan-Erik Andresen etter målgang, og var godt fornøyd med tredjeplassen.

- Det var helt fantastisk. Kusken kjørte et optimalt løp, og Yarrah gikk trolig sitt livs beste løp. Gratulerer til Sverige og Maharjah. Slik det ble tapte vi for to bedre hester.

Up And Quick tok andreplassen, mens favoritten Ready Cash som feilet i mål som tredjehest ble disket.

Yarrah Bokos revansje

Forventingene ble ikke mindre til den norske superhesten da han for to uker siden ble den tredje hesten i historien til å vinne Prix de Belgique for andre året på rad.

Gleden ble dessverre kortvarig i fjor, da slo Yarrah Boko opp en gaffelbåndskade i Prix de Belgique, og måtte stå over det store målet for sesongen: Prix d'Amerique.

I år har Yarrah Boko holdt seg skadefri, og fikk muligheten til å revansjere seg i verdens tøffeste travløp. Det endte altså med en meget imponerende tredjeplass.

- Jeg er stolt av å være med på representere Norge med denne hesten. Dette er verdens tøffeste og gjeveste travløp, sa Buller'n til Equus Media før start i Paris søndag.

Mange nordmenn hadde tatt turen til Paris for å få med seg Yarrah Boko i aksjon. Totalt var 40.000 tilskuere på plass på ærverdige Vincennes i Paris.

EIER: Jan-Erik Andresen eier Yarrah Boko, og fulgte hesten sin inn på Vincennes i Paris søndag. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media

Kjøpt for «en latterlig sum»

I 2006 ble Yarrah Boko kjøpt fra Sverige av Jan-Erik Andresen for «latterlige» 168.000 svenske kroner, eller omregnet cirka 143.000 norske kroner, står det på hestens hjemmeside.

- I dag kan jeg si at det er den beste investeringen jeg har gjort på hestefronten noen gang, er eier Andresen sitert på.

Siden Yarrah Boko kom til Norge har han kjørt inn rundt 8,8 millioner kroner både nasjonalt og internasjonalt før dagens Prix d'Amerique hvor han fylte på drøyt 1,1 millioner kroner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder