HEDRET: Ingrid Hjelmseth ble kåret til årets beste fotballspiller og fikk det synlige beviset på Idrettsgallaen lørdag. Til høyre prisutdelerne Nils Johan Semb og Magnus Carlsen. Foto: Scanpix

Denne prisutdelingen irriterer golfforbundet

Golfpresidenten: - Fotballen får spesialbehandling

Idrettsgallaen-leder: - Vi kan ikke ta inn priser fra alle

(VG) Her får landslagskeeper Ingrid Hjelmseth fotballfamiliens gjeveste pris - midt i Idrettsgallaen. Det irriterer Norges Golfforbund kraftig.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


- Jeg blir irritert over forskjellsbehandlingen. Det er spesielt at de lar alle andre stå utenfor, sier golfpresident Finn H. Andreassen til VG etter at Ingrid Hjelmseth lørdag ble hedret på Idrettsgallaen med over en million seere.

Til sammenlikning fikk fjorårsvinner Vegard Forren Gullballen - som går til årets beste fotballspiller - under NISO-gallaen på Grand Hotel cupfinalehelgen i fjor.

Reagerte

Tidligere TV 2-topp Andreassen er glad for at Suzann Pettersen ble hedret med to priser, men forstår ikke hvorfor NFF slapp til med sin egen pris i Oslo Spektrum som eneste særforbund. Han reagerte umiddelbart da han fulgte gallaen fra TV-stolen lørdag kveld, og skrev deretter en leserinnlegg til VG.

- Hvis dette er greit, vil jeg tro det også er mange andre forbund som kan tenke seg å dele ut sine priser på Idrettsgallaen. Og da blir det en lang lørdag, sier Andreassen, som forteller at golfforbundet deler ut sine priser under den årlige generalforsamlingen.

Toppidrettssjef og leder av juryen for Idrettsgallaen, Tore Øvrebø, henviser til arrangør NRK konfrontert med kritikken fra golfleiren.

Tidlig NFF-samarbeid

Ivar Ragne Jenssen, leder i styringsgruppen for Idrettsgallaen, forteller at Norges Fotballforbund bidro med kompetanse og nettverk allerede da arrangementet så dagens lys.

KRITISK: Golfpresident Finn H. Andreassen. Foto: Scanpix


Da Idrettsgallaen i år var tilbake i Oslo, ble NFF nok en gang involvert som samarbeidspartner. Fotballforbudnet hjalp blant annet til med å fylle salen med unge publikummere med sin store organisasjon.

- Alle særforbund blir hvert år invitert til å komme med forslag til innhold og aktiviteter. I år hadde vi lyst til å lage et ungt arrangement med unge publikummere der NFF bidro med sitt nettverk. I den forbindelse hadde de lyst til å dele ut «Gullballen» hos oss, sier Jenssen til VG.

Han forteller at den velkjente «Kniksen-prisen» ble delt ut under de første utgavene av Idrettsgallaen. Styringsgruppen har hele veien hatt et godt samarbeid med NFF, men det er foreløpig ikke klart om fotballforbundet får dele ut sin egen hederspris også på Hamar om ett år.

- Dette skal vi evaluere i etterkant, sier Jenssen.

- Golfforbundet kaller det forskjellsbehandling?

- Jeg har ikke lyst til å svare på det. Men det sier seg selv at vi ikke kan ta inn priser fra alle særforbund. Så lange helger har vi ikke. Men vi tar imot alle forslag, vi, og er inne to-tre ganger før gallaen på generalsekretærenes forum i idrettsforbundet og oppfordrer alle til å komme med innspill.

Vinnere Idrettsgallaen 2014:

Årets ildsjel:
Dugnadsgjengen fra Knyken

Årets kvinnelige idrettsutøver:
Suzann Pettersen (golf)

Årets mannlige idrettsutøver:
Emil Hegle Svendsen (skiskyting)

Årets lagspiller:
Mats Zuccarello Aasen (ishockey)

Årets lag:
Fotballandslaget, kvinner

Årets Gjennombrudd:
Johannes Thingnes Bø

Årets kvinnelige funksjonshemmede idrettsutøver:
Sarah Louise Rung (svømming)

Årets mannlige funksjonshemmede idrettsutøver:
Tommy Urhaug (bordtennis)

Årets trener:
Egil Gjelland (skiskyting)

Årets navn:
Magnus Carlsen (sjakk)

Åpen klasse:
Magnus Carlsen (sjakk)

Årets forbilde:
Tora Berger (skiskyting)

Årets hederspris:
Ridderrennet

Utøvernes pris:
Suzann Pettersen og Magnus Carlsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder