Norsk MMA-skribent: - Det var to vinnere i den kampen

Veteranen Shogun imponerte med solid knockout

DRAMATISK: Antonio Silva (t.h.) og Mark Hunt leverte en høydramatisk fight i Brisbane i helgen. Foto: Getty Images

UFC-sjef: - Den sykeste tungvektkampen noensinne

MMA-stjernene Antonio «Bigfoot» Silva (34) og Mark Hunt (39) leverte en forrykende kamp i Brisbane i helgen. Dramaet endte til slutt uavgjort.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over seks år gammel

Den ene dommeren hadde knepen seier til Hunt, mens de to andre hadde uavgjort. Dermed kunne begge fighterne strekke armene i været foran drøyt 11.000 ekstatiske tilskuere.

UFC-president Dana White var ikke til stede i Australia selv, men så kampen på TV. Han var fra seg av begeistring etter å ha sett fem sjeldent actionfylte runder.

- Både Hunt og Silva vinner «fight of the night», og begge får seiersbonusen og jeg kommer kanskje til å gi dem begge hver sin private øy!!!! Den sykeste tungvektkampen noensinne!!! twitret White rett etter kampen.

- Jeg har ALDRI vært så glad for en uavgjort noen gang i mitt liv. Jeg er glad det ble uavgjort - vinneren av den kampen er oss som fans, fortsatte White.

Tror på returmøte

Han var ikke den eneste som lot seg begeistre.

- Dette var en meget tøff kamp som viser godt hvor mye mental styrke som kreves av hver enkelt utøver. Personlig synes jeg kampen med fordel kunne vært stoppet i fjerde runde i favør av Hunt, selv om resultatet på mange måter ble rettferdig for begge parter. I en slik kamp er det vanskelig å kåre en vinner, sier styremedlem i Norges MMA-forbund, Thomas Rye Eriksen til VG.

Han ser for seg at det blir et returmøte mellom de to heroiske fighterne i løpet av kort tid.

- For en thriller av en kamp, dette må jo bare bli et returoppgjør ved en senere anledning. Hunt beveger seg nærmere en tittelkamp, mens Silva trolig er litt på sidelinjen med tanke på at han allerde to ganger har tapt for tittelholderen, mener Eriksen.

Nå kan du lære mer om MMA på VGTV - sjekk ut MMA-skolen her!

- Hunt mot Bigfoot kommer til å bli husket som en av de beste tungvektskampene i historien. Tankene mine går umiddelbart til den historiske kampen mellom Stephan Bonnar og Forrest Griffin ved finalen av den aller første sesongen av The Ultimate Fighter. Jeg tror det er første gangen jeg kan si meg fornøyd med et uavgjortresultat, det var to vinnere i den kampen, sier MMA Norway-redaktør Tarjei Nymark Mørkve til VG

- Kampen var ikke den mest tekniske, men når to tungvektere svinger armene på den måten der og når det blir så jevnt hele tiden der kampen snur for annenhvert slag som utveksles så handler det om noe av det som er essensen og som appelerer mest

BLODIG: Både Mark Hunt og Antonio Silva (t.h.) blødde kraftig mot slutten av kampen. Silva ble undersøkt av lege i den siste runden før han fikk fortsette. Foto: Getty Images

til MMA-fansen og som ikke kan læres bort - nemlig fighterhjerte, mener Mørkve.

Slått ned i første runde

Kampen åpnet litt forsiktig, men så traff Silva med et knallhardt høyreslag som senket Hunt. 39-åringen fra New Zealand klarte å fortsette kampen, og det var bare en ørliten forsmak på hva som var i vente.

I den andre runden traff Hunt med flere tunge slag, men Silva avsluttet med et lavt spark som sørget for at Hunt haltet voldsomt med venstrebeinet. Det hindret ham ikke i å kjempe videre i den tredje runde der Hunt fikk et par nedtagninger på Silva før han traff med et knallhardt slag som sendte brasilianeren i kanvasen. Men også Silva kom seg unna og fortsatte kampen

Den fjerde runden ble ellevill og ikke minst blodig. De to pøste på med det de hadde av krefter og på tampen av runden fikk Hunt et stygt kutt i panna.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GODE VENNER: Antonio Silva og Mark Hunt ble sendt rett på sykehuset etter kampen. Foto: Fra Mark Hunts Twitter-konto


Den siste runden var også knalltøff - selv om begge to var så slitne at de knapt klarte å stå oppreist. Da det ble ropt opp at kampen endte uavgjort jublet begge to og kastet seg om halsen på hverandre før de dro sammen til sykehuset for å sjekke at de ikke hadde pådratt seg alvorlige skader.

På sykehuset var det tydeligvis god stemning, for Mark Hunt twitret først et bilde av de to sammen - smilende. Deretter postet han en rekke røntgenbilder som indikerer at han har pådratt seg flere brudd i hånda. Så er spørsmålet om den populære 39-åringen nå får muligheten til å gå tittelkamp etter hvert.

Silva tapte for øvrig nylig for Cain Velasquez i en kamp om tungvektstittelen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TILBAKE MED ET BRAK: Mauricio «Shogun» Rua trengte en seier etter de to tapene mot Alexander Gustafsson og Chael Sonnen. Han satte James Te-Huna skikkelig på plass. Foto: Getty Images


På helgens stevne var det også duket for et gjensyn med Mauricio «Shogun» Rua - tidligere tittelholder i lett tungvekt. Han brukte bare litt over ett minutt på å knocke ut James Te-Huna, og viste at han fortsatt har krutt i nevene til tross for tap i tre av sine fire foregående kamper.

Neste UFC-stevne er i Sabramento neste helg når fluevektmester Demetrious «Mighty Mouse» Johnson forsvarer tittelbeltet mot Joseph Benavidez. Samme kveld blir det gjensyn med Uriah Faber som møter Michael McDonald.

Mer om

  1. Kampsport

Flere artikler

  1. Hyllet etter «syk» tungvektkamp - nå er han dopingtatt

  2. UFC-veteranen snuser på tittelkamp etter ny seier

  3. UFC-fighter tok «giljotin»-grep på dommeren

  4. Skrekkskade avgjorde tittelkampen i UFC

  5. Hendricks ny UFC-mester etter thrillerkamp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder