GENERALSEKRETÆR: Inge Andersen er øverste administrative leder i norsk idrett. I bakgrunnen den øverste valgte lederen, idrettspresident Børre Rognlien. Foto:Trond Solberg,VG

- Kjøp av jagerfly koster mye mer enn OL. Det var ikke folkeavstemning om det heller.

Inge Andersen til VG: - Beklager feil pris på Hardanger-broen i «Debatten»

JORDAL AMFI (VG) NIF-generalsekretær Inge Andersen sammenligner OL-saken med kjøp av jagerfly til Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg vet ikke nøyaktig hvor dyrt det blir, men det er mye dyrere enn OL 2022. Og poenget er at det ikke er folkeavstemninger om denne typen store investeringer i Norge, sier han til VG på møterommet på Jordal Amfi, bygget til Oslo-OL i 1952.

Samtidig beklager Andersen beklager at han brukte feil pris på Hardanger-broen i beste senndetid under tv-programmet «Debatten» på NRK1.

Der sa Inge Andersen følgende:

– I mitt hjemfylke Hordaland ble det bygget en hardangerbro til seks milliarder. Hvor mange meningsmålinger tok det norske folk opp da, spurte Andersen.

Den egentlige prislappen er 2,5 milliarder kroner og av dette bidrog staten med ti prosent, altså 250 mill. kroner. Resten dekkes inn gjennom bompenger.

- Det var ikke meningen å bruke feil sum, men jeg står ved prinsippet, gjentar Inge Andersen.

Torsdag orienterte han og idrettspresident Børre Rognlien idrettsstyret om utviklingen i OL-søknaden for 2022.

ORDFØRER: - Godt det er rekkverk her, fastslår Fabian Stang når han prøvegår de ekstremt bratte tribunene på Jordal Amfi, som ble bygget til OL i 1952, og som således er etterbrukt i over 60 år. Foto:Trond Solberg,VG

Børre Rognlien sier at han ikke er overrasket over at det blåser mye motvind:

– Jeg var med i tre forskjellige komiteer i ti år før vi fikk reist et nytt Bislett stadion. Nå har jeg ikke jobbet mer enn tre år med OL i 2022, en jobb jeg gjør på oppdrag fra norsk idrett og ingen annen, sier idrettspresidenten, og sier samtidig at «det blåser fra litt uventet hold».

- Jeg regner ikke med noe som helst, sier han om avgjørelsen om OL, som politikerne skal ta i løpet av høsten. Mye tyder på at det går mot ja – til tross for den massive motstanden i folket.

Idrettstoppene jobber nå febrilsk mot politikerne for å få det de ser på som den «riktige» avgjørelsen.

Rognlien tror at dersom OL glipper nå, så byr det seg ikke noen ny sjanse før i 2030.

- I og med at Asia fikk lekene i 2018, åpnet det seg en mulighet for oss til å søke i 2022. Mye tyder på at Amerika vil få 2026-lekene hvis de søker, og dermed har Europa neppe noen mulighet igjen før i 2030, er Rognliens resonnement.

Torsdag hadde Vålerenga hockey invitert politikerne til å se på Jordal Amfi, et av de fremste symbolene på OL i 1952.

LES OGSÅ:

http://hockeybloggen.vg.no/2014/09/25/polse-i-slaktetida-shampo/

- Dette er olympisk rekord i etterbruk, konstaterte Ap-politikeren Jan Bøhler da han ble vist rundt i den utslitte hallen av VIF-direktør Jan Tore Kjær.

- Vi må uansett bygge anlegg i Oslo, men OL kan fremskynde den prosessen, mente ordfører Fabian Stang, som prøvegikk de ekstremt bratte publikumstrappene i Jordal Amfi.

Børre Rognlien mener at Jordal Amfi beviser i hvert fall én ting:

- Se på Jordal Amfi. Av alle usaklige OL-argumenter, er det mest usaklige at OL er å svi av 35 milliarder kroner på 14 dagers fest. Her har vi over 60 års etterbruk!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder