FOLKEFAVORITTER: Mats Zuccarello og Lannem Silje er to av de største vinnerne i folkets kåring av Norges 100 største idrettsstjerner. Foto: Thomas Nilsson, VG/Ole Kristian Strøm, VG

Dette er folkets topp 100 liste

Zuccarello, Lannem Silje og motorsport-gutta blant folkets favoritter

I VGs julekåring av Norges 100 største idrettsstjerner lot vi i år folket rangere sin liste ved å stemme på sin favoritt. De største vinnerne ble Mats Zuccarello og travhesten Lannem Silje.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Folket er helt enig med VG i at Magnus Carlsen er kongen av norsk idrett, og at Suzann «Tutta» Pettersen er dronningen.

Over 23000 stemte på sin favoritt. Drøyt 3300 av disse stemte på Carlsen, mens «Tutta» fikk rundt 1450 stemmer.

Se VGs topp 100-liste her

Likevel blir Norges eneste NHL-proff, Mats Zuccarello, stående igjen som folkets vinner. New York Rangers-spilleren er stemt opp fra en 16.- til andreplass av folket med snaut 1950 stemmer.

Zuccarello ble flyttet opp 28 plasser av VG kontra kåringen i 2012, men likevel mener det norske folk at han fortjener en plass enda høyere på kåringen.

- Jeg tror folk lar seg påvirke av at han har spilt bra i det siste. Dette er en liste for hele 2013, og slik vi har vurdert det har han ikke vært så god totalt sett. Han fikk heller ikke muligheten til å spille VM, ettersom Rangers gikk videre i NHL-sluttspillet. Men å spille fast i NHL er en veldig stor prestasjon, og jeg skjønner godt at mange vil ha han lenger opp på listen, sier jurymedlem og VGs sportssjef Øyvind Brenne.

Hest er best

Listens eneste firbeinte, hesten Lannem Silje, kan også sees på som en av folkets klare vinnere. Hesten har fått 886 av stemmene, og hoppet fra en 67.- til en sjetteplass.

- Det virker som en liten mobilisering av folk som synes det var morsomt å se en hest på listen. Noen som ser kanskje litt humor i det - når det er sagt har listens eneste hest hatt et fantastisk år, kommenterer Brenne.

Hoppa startet året med en andreplass på Bjerke, derfra har hun en seiersrekke ingen norske hester kan matche. 13 strake seire og drøyt to millioner innkjørte kroner.

Les også: Denne jenta banker alle gutta

CARLSEN PÅ TOPP: Magnus Carlsen topper både VGs og folkets topp 100-liste over landets største idrettsstjerner. Foto:

Arven etter Petter Solberg

Etter VM-gullet i 2003 vant den tidligere rallyføreren Petter Solberg VGs kåring, og folket savner helt klart en motorsportstjerne.

Fire motorsportutøvere var med i VGs kåring, Emil Antonsen (gokart), Andreas Bakkerud (rallycorss), Mads Østberg (rally) og Dennis Olsen (gokart).

Best plassert i VGs kåring var Mads Østberg med en 57. plass, men i folkets liste er alle fire motorsportutøverne å finne blant de 20 største idrettsstjernene vi har. Best av dem Antonsen på en niendeplass.

- Det viser at det er stort engasjement rundt motorsporten. Ingen av disse hadde prestasjoner i nærheten av Petter Solberg, da han vant listen. Men det er morsomt å se at motorsportfolket lar seg engasjere, kommenterer Brenne.

Flere folkevinnere

Skytteren Ole-Kristian Bryhn er en annen folkefavoritt, som har hoppet fra en 83. plass hos VG til en 13. plass hos folket.

Fotballspillerne var i VGs kåring ikke blant landets 30 beste utøvere. Første fotballspiller var Brede Hangeland på en 31. plass.

At fotballspillerne ikke hører hjemme blant topp 30 er folket enig i, men folk har tatt Magne Hoseth og stortalentet Mats Møller Dæhli til sitt bryst, og rangerer dem som henholdsvis 31 og 34. I VGs kåring var de to nummer 98 og 99.

Se folkets liste her

Mens internettfenomenet Håvard Rugland er av folket flyttet fra nummer 100 på VGs liste til en solid 23. plass. Kampsportutøverne Thea Næss og Marielle Vermedal Hansen er av folket ønsket langt høyere enn 61 og 65 på VGs liste, og er begge på folkets topp 20-liste.

Les også

 1. VG-kåring: Her er Norges ti største idrettsstjerner i år

  Magnus Carlsen er størst. Suzann Pettersen er nummer to. Sjekk hvem som er Norges ti største idrettsstjerner.
 2. Ingen fotballspillere blant Norges 30 beste utøvere

  30 norske idrettsutøvere er bedre enn fotballspiller og landslagskaptein Brede Hangeland, ifølge VGs årlige topp…
 3. Magnus Carlsen kåret til Årets navn

  23 år gamle Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk i november. Nå blir han på ny historisk, som den første til å bli…
 4. Denne jenta banker alle gutta

  De er et «Dream Team», tre år gamle Lannem Silje og 74 år gamle Ola M. Skrugstad.
 5. Superhoppa skapte dramatikk på Bjerke

  BJERKE (VG) Lannem Silje var i en egen klasse i Norsk Travkriterium - etter først å ha skapt stor dramatikk.
 6. Tutta får livstidskontrakt med Nike

  Hva har Suzann Pettersen (32) til felles med Carl Lewis, Cristiano Ronaldo, Michael Jordan, Maria Sjarapova og Serena…
 7. Pettersen maktet ikke å bli verdensener

  Suzann Pettersen fikk en ny plassering i toppen i Mexico, men må likevel vente til neste uke for en sjanse til å bli…
 8. Rått kjør for Zuccarello

  Mats Zuccarello (26) får ikke mye tid til å feire sin NHL-suksess. Frem til Norges Sotsji-åpning mot regjerende…
 9. Zucca banens beste i natt: - Det var en digg seier

  (New York Rangers - Minnesota Wild 4-1) Det går mot en hyggelig julefeiring for Mats Zuccarello (26) etter at han scoret…
 10. Zuccarello-reprise på straffe-scoring

  (New York Rangers-Toronto Maple Leafs 2-1 e straffeslag) Mats Zuccarello (26) kopierte finten foran sitt straffeslag-mål…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder