Vet ikke når han er tilbake på golfbanen

Snakker med eks-kona «hele tiden»

SKADET: Her er Tiger Woods fra en turnering i august. Nå er han skadet, og vet ikke når han kommer seg tilbake på golfbanen igjen. Foto: Chuck Burton , Ap

Tiger Woods snakker ut om sine opp- og nedturer

I et lengre intervju avslører Tiger Woods (39) hvordan livet som profilert idrettsutøver har vært, både på og utenfor banen.

  • Hege Dancke Stølan

Artikkelen er over fire år gammel

Den siste tiden har han vært plaget av skader, og på en pressekonferanse denne uken sa han at han ikke vet når han er tilbake på golfbanen.

Han har tidligere toppet verdensrakningen i golf, i hele 623 uker, men nå ligger han helt nede på en 400. plass. I intervjuet med Time forteller han at han ikke lenger orker å se golf på tv, bare når en av vennene hans kan vinne.

Han forteller at alle skadene også har gått utover fritiden, og lek med barna.

– Det aller viktigste for meg er å kunne ha et liv sammen med barna. Det er viktigere enn golf. Det har jeg forstått nå. Å se barna bli større, drive idrett med dem, og kunne lære dem å bli enda bedre gir meg utrolig mye glede. Jeg kan ikke forestille meg å ikke kunne gjøre det når jeg blir eldre, sier han, og er klar på at det betyr mye mer enn å vinne en golfturnering.

2011: Tutta spilte på lag med Tiger Woods i en veldedighetskonkurranse. Foto: Helge Mikalsen , VG

Profilert

Magasinet møter Tiger Woods på restauranten hans i Jupiter, Florida. Som en av verdens største idrettsutøvere i gjennom mange år har det blitt skrevet utallige artikler om ham, men Woods sier at han ikke leser det som blir skrevet.

I 2009 ble det store avisoverskrifter da Woods krasjet familiens bil utenfor huset deres. I tiden før ulykken florerte det av rykter om utroskap.

«Det hele er min skyld, og jeg er flau på mine og familiens vegne. Jeg er et menneske, og jeg er ikke perfekt. Jeg skal sørge for at dette ikke skjer igjen.», skrev golfstjernen på hjemmesiden sin i etterkant.

Saken eskalerte, og flere kvinner sto frem og sa de hadde hatt et forhold til Woods.

Woods og hans svenske kone Elin Nordegren skilte seg i 2010, etter å ha vært gift i seks år. Senere samme år snakket svensken ut om skilsmissen.

I intervjuet med TIME får Woods spørsmål om hva han ville gjort annerledes før og etter at privatlivet hans ble blottlagt i 2009.

GODE VENNER: Tiger Woods var gift med Elin Nordegren i seks år. De ble skilt i 2010, men er gode venner i dag. Her fra en basketkamp i 2009. Foto: Hans Deryk , Reuters

– I ettertid er det ikke hvordan jeg ville endre 2009 og hvordan det hele skjedde. Men jeg ville hatt et mer åpent og ærlig forhold med min eks-kone. Nå har vi et fantastisk forhold, hun er en av mine beste venner. Vi kan plukke opp telefonen og ringe hverandre, og vi snakker sammen hele tiden. Vi vet begge at det viktigste for oss i livet er barna våre. Jeg skulle ønske jeg visste det da.

LES OGSÅ:Tiger Woods om bruddet med Lindsey Vonn: – Brutalt

Vil tilbake i toppen

Selv om han akkurat nå bare beveger seg rundt 10 minutter hver dag, tror Tiger Woods selv at han kan komme seg tilbake til toppen.

– Absolutt, men jeg må holde meg skadefri. Jeg tror aldri jeg kommer til å bli 100 prosent, men så nær som mulig. Jeg kommer nok til å spille med litt smerter, men jeg ønsker ikke flere operasjoner, sier han til TIME.

Les også

Mer om

  1. Golf

Flere artikler

  1. Pluss content

    Tiger Woods: 40 år og midtlivskrise

  2. Ikonet Tiger Woods vant Masters - Hovland ble beste amatør

  3. Tiger Woods til VG om norske Reitan: - Han må være et stort talent

  4. Legende mener «Tiger» fortsatt kan komme tilbake i verdenstoppen

  5. 10 år siden siste Woods-seier: – Min største sjanse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder