FIS skal undersøke Graabak-rivalens utskjelling

Den tyske kombinertløperen Fabian Riessle (25) skal ha kommet med tilsynelatende ufine kommentarer mot Jørgen Graabak (24) etter fredagens dramatiske stafett. Det kan få konsekvenser.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Begge var inne hos juryen, og vi fikk versjonene fra begge to. Men det ble aldri nevnt noe rundt slik språkbruk. Det må vi selvfølgelig sjekke opp med vedkommende. Hvis det er tilfelle, er det helt uakseptabelt, sier FIS-rennsjef Lasse Ottesen til VG.

– Hvis det er tilfelle, er det klart det vil føre til konsekvenser. Vi skal ta en runde på det.

SKAL UNDERSØKE: Renndirektør i FIS, Lasse Ottesen, sier til VG at de skal se nærmere på ordbruken til Riessle. Foto: Bjørn Arne Johanessen , VG

SÅ DU DETTE? Kontroversiell norsk seier

Riessle var fly forbannet etter å ha snublet i staven til Graabak under spurten på oppløpet. Etter løpet sendte både Tyskland og Norge inn protest. Begge ble avvist av juryen.

På direktesendingen til den østerrikske TV-kanalen ORF ble det fanget opp noen kraftige gloser i målområdet etter løpet. Det kunne høres ut som at Riessle sa «din lille horesønn» til Graabak.

Den norske landslagsledelsen bekrefter til VG at de oppfattet det samme. Utskjellingen blir ikke tatt godt imot av landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

– Personlig syns jeg det er dårlig oppførsel. Jeg syns det er håpløst, sier Ingebrigtsen til VG.

Graabak «irritert»

Jørgen Graabak var ikke tilgjengelig for en kommentar lørdag morgen, ettersom han forberedte seg til formiddagens hopprenn. Ingebrigtsen forteller at Graabak ikke oppfattet Riessles kraftsavle med en gang.

– Han fikk det ikke med seg på direkten, og det var kanskje like greit, for jeg tror det hadde blitt ampert om han hadde hørt det, sier landslagstreneren og legger til:

– Hans syns egentlig bare det er dumt å holde på på den måten der. Han er irritert på det.

REAGERER: Landslagssjef Bjørn Kåre Ingebrigtsen. Foto: BJØRN ARNE JOHANNESSEN , VG

Rivalisering mellom Norge og Tyskland i kombinert er ingen nyhet. Ingebrigtsen forteller om forholdet mellom de to landene.

– Det er en enorm rivalisering mellom Norge og Tyskland. I kampens hete blir det ganske hett. Det er mye adrenalin og action involvert.

GULL-GRAABAK: – Ikke aktuelt å gå i mål etter en tysker

Møtes igjen i dag

Men dette var over streken, mener han.

– Vi syns ikke det er holdbart ettersom det helt klart var den tyske utøveren som begikk det største regelbruddet. Og så reagerer de på den måten nok en gang, sånn som de har gjort ved flere tilfeller.

MER KOMBI-DRAMA: Sesongen over for ulykkesfuglen Riiber

Nå ligger det meste til rette for en amper oppfølgning av fredagens opphetede konflikt når Riessle og Graabak igjen møtes i løypen i dag. Under hoppdelen endte Graabak på en 29.-plass etter et hopp på 95,5 meter. Han starter langrennet 1.09 minutt bak Håvard Klemetsen som leder. Riessle endte på en foreløpig 10.-plass og er 45 sekunder bak. Det kan altså bli en ny duell mellom de arge konkurrentene.

– Det bygger seg opp til ny kamp mot Riessle. Det er alltid litt ekstra nerve i den duellen. Alltid ekstremt intenst. Det har vært mange av dem, sier Ingebrigtsen.

Han mener den tyske landslagsledelsen bør ta tak i Riessles ordbruk, men tror ikke at de kommer til å gjøre noe ut av det. Den norske landslagssjefen forteller at hendelsen er sensurert på tysk TV.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder