Aldri før har en norskfødt travhest vunnet mer penger i ett travløp

Norske Papagayo E. til topps i trav-VM

Papagayo E. vant det første trav-VM på 20 år lørdagen. Sammen med tittelen fulgte en førstepremie på 4,2 millioner kroner.

  • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi klarte det! Det er ikke mer å si. Vi vant VM, sa eier Tom Andersen fra seremoniplass.

– Han knuste dem, vi har verdens beste hest, utbrøt trener Jan Kristian Waaler etter løpet.

Mens Papagayo E. og trener Waaler kjørte noen æresrunder rundt på Yonkers Raceway utenfor New York, og eierne hadde tørket seierstårene startet planleggingen av feiringen.

– Nå blir det en stor fest i kveld. Det er ingen tvil om det, kommenterer Andersen.

– Hesten er bare en junior. Han startet sitt 25. løp, de andre hestene har startet mellom 50 og 100 løp. Så kommer Askeladden og vinner hele eventyret, kommenterer eier Claes Sjølin, som eier hesten sammen med Andersen.

– Dette er så stort. Det er helt fantastisk, man tror det ikke før man ser det, sa hestens oppasser Ragnhild Diesen etter løpet.

STOLTE EIERE: Eiere Tom Andersen (t.v.) og Claes Sjølin kunne juble etter seieren til Papagayo E. på Yonkers. Foto: Eirik Stenhaug ,

Perfekt

Den fem år gamle hesten var sjanseløs til å overta teten fra Creatine som startet i førstespor. Dermed valgte kusk Ulf Ohlsson å gå ned i ryggen på lederen, med et ekstra spor innvendig på oppløpet, avgjorde den norske hesten VM-løpet enkelt til slutt.

– For å vinne et slikt løp må man ha marginene på sin side. Det ble perfekt for oss, sa kusk Ulf Ohlsson.

– Det er helt fantastisk. Det er ikke lett å komme hit å vinne VM. All ære til kretsen rundt hesten, de har gjort en kjempejobb, fortsatte kusken.

Kopiere Habib

Seieren på Yonkers Raceway utenfor New York var verdt over 4,2 millioner kroner. Papagayo E. kopierte dermed Habib og Ulf Thoresens VM-triumf fra 1986.

– Det er ikke til å tro. Det er så ufattelig, sier oppdretter Egil Stensrud.

– Det er en forferdelig god hest, med en god trener, gode eiere og en god oppasser. Det er perfekt. Papagayo E. er en hest helt utenom alt annet. Hesten er helt enorm, fortsetter han.

Satt fast

B.B.S. Sugarlight var det andre norske håpet i VM-løpet. Hesten hadde en vanskelig utgangsposisjon fra spor ni. Derfra fikk hesten aldri sjansen når det hele skulle avgjøres. Til slutt tok hesten en femteplass.

– Hesten slet i svingene, men det gikk bedre enn fryktet. Hesten gikk et maksimalt løp fra tredje par innvendig. Dette var helt maks av hva hesten var god for på denne banen i dag, sa kusk Peter Untersteiner etter målgang ifølgte NTB.

– Jeg er stolt og veldig fornøyd, sa trener og deleier Fredrik Solberg.

Femteplassen ga en premieutbetaling på 50.000 dollar, tilsvarende rundt 400.000 norske kroner.

Timoko ble nummer to, mens Creatine tok tredjeplassen.

Les også

Mer om

  1. Trav

Flere artikler

  1. Tror på VM-seier med Papagayo E.

  2. Norske travstjerner med VM-gull i sikte

  3. B.B.S. Sugarlight til VM med Vidar Hop

  4. Raseri etter svensk vraking av norsk VM-vinner

  5. Support Justice satser mot verdens tøffeste travløp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder