YEEEEES: Her har Rory McIlroy vunnet omspillet i Atlanta. Seieren var verdt vanvittige 95 millioner kroner. Foto: Brett Davis Reuters

Her blir McIlroy 95 millioner rikere

Vant tidenes premiesum i individuell idrett

Her jubler Rory McIlroy (27) for tidenes premiesum i individuell idrett. Med seier i ukens turnering i USA og PGA-sammendraget vant han utrolige  95 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Men superstjernen fra Nord-Irland var steinrik før han vant i Atlanta i natt (norsk tid). Ifølge Forbes var han den 12. beste betalte idrettsutøveren i verden i fjor. Inntektene lå på om lag 400 millioner kroner. Enfjerdel av dette var premiepenger fra golf.

– Det var utrolig. Jeg gikk for seieren i hele dag, og på en eller annen måte klarte jeg å komme meg til omspill, sa McIlroy etter seieren.

VG+ Rorys story

Men seieren kom slett ikke uten dramatikk. Verdenstreeren måtte ut i omspill mot amerikanerne Ryan Moore og Kevin Chappell, og først på det fjerde omspillshullet kunne han slippe jubelen løs da han fikk birdie, mens Moore kun klarte par. Chappell røk ut allerede etter første omspillshull.

Turneringsseieren i Atlanta ga ham i overkant av 12 millioner kroner. For PGA-sammendraget innkasserte han utrolige 82 millioner kroner. Det skal væres tidenes høyeste pengepremie for en individuell utøver skriver magasinet Forbes.

Det var nemlig slett ikke ventet at nordiren skulle komme seg til delt førsteplass etter 15 hull. På det tidspunktet lå han tre slag bak lederen, men en utrolig eagle (i hullet fra 120 meter) på hull 16 og birdie på det siste hullet ble det omspill for 27-åringen.

Les også: Golfstjernen mener v85 mill. er ubetydelig

– Jeg hadde ikke helt ventet en eagle, men når noe slik skjer må man bare gjøre det meste ut av det. Når et slag fra fairway går i koppen er det delvis ferdigheter, men også en stor porsjon flaks, og i dag utnyttet jeg det. Mange faktorer måtte gå riktig vei for meg i dag, og det gjorde de. Alt falt på plass, sa McIlroy.

For Dustin Johnson, som ledet turneringen etter tre runder, ble det en svært nervepirrende avslutning. Dersom Ryan Moore hadde vunnet omspillet mot McIlroy, hadde Johnson gått til topps i PGA-sammendraget og vunnet 82 millioner kroner.

I stedet måtte han se sjekken gå til nordirske McIlroy, som til sammen tjente 95 millioner kroner på seieren i Atlanta.

For McIlroy ble det også en perfekt inngang til Ryder Cup som starter fredag. Nordiren er en viktig del av det europeiske laget som skal forsvare tittelen på banen Hazeltine i Minnesota.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder