Magnus Carlsen: – Viktig å finne min egen boble

Besøker New York før VM-matchen i november

NEW YORK (VG) Magnus Carlsen (25) mener det blir mer utfordrende å gjemme seg bort under VM-matchen nå enn tidligere.

Mads A. Andersen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Denne uken er sjakkgeniet og hans managere i den amerikanske verdensmetropolen for å sjekke ut forholdene før oppgjøret med russiske Sergej Karjakin (26) i november.

Spillerlokalet på Fulton Marked ved East River, som nå er en byggeplass, skal inspiseres. Nordmennene skal også finne et passende hotell å bo på under matchen.

– Det blir viktig å finne sin egen boble selv om man er i en stor by. Det blir en liten utfordring. Samtidig er det fint å ha alle muligheter for spisesteder og sånne ting. Men det er visse utfordringer knyttet til å være i en så stor by, sier Magnus Carlsen til VG.

KLAR FOR SHOW: I tillegg til å inspisere VM-arenaen, skal Magnus Carlsen spille simultansjakk for 11 personer under eventet Play Live Challange torsdag. VGTV sender direkte fra klokka 18 torsdag. Foto: KRISTOFFER KUMAR

Se også: Her er traileren til Magnus-filmen.

– Er du redd for å ikke komme inn i den boblen du må være i?

– Jeg tror det skal gå, men det blir viktig å finne steder hvor man kan gjemme seg vekk på fridagene og sånne ting.

Les også: Magnus-filmen solgt til 56 land før Norgespremieren.

Carlsen forteller at han i de to foregående VM-ene, i henholdsvis russiske Sotsji og indiske Chennai, gikk i en boble på de ulike hotellene.

– Det er kanskje ikke så lett her i New York.

11. november braker det løs. Øst mot vest, Russland mot Norge, Sergej Karjakin mot Magnus Carlsen. Flere drar paralleller til den legendariske VM-matchen mellom amerikanske Bobby Fischer og sovjetiske Boris Spasskij i 1972.

Les også: Nå får du Magnus Carlsen i «The Simposons»

– Det som kan være en parallell er at Fischer og Spasskij hadde veldig stor gjensidig respekt til tross for at de sto langt fra hverandre politisk. Sånn er det her også. Men jeg har ikke så mye imot russere som det Fischer hadde. Det er klart at det er spenninger i verden, men Karjakin har jeg null problemer med, sier Carlsen og legger til:

– Forskjellen var at Fischer absolutt var en underdog mot Boris Spasskij. Jeg føler ikke at jeg er det.

Les også: Magnus Carlsen med 42 partier på rad uten tap.

– Er det lov å si at du har alt å tape?

– Ja. Det er farlig å tenke sånn, men å tape matchen ville vært en skuffelse på en helt annen måte enn det ville vært mot en enda mer merittert motstander.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder