FORTSATT MED: Marianne Skarpnord gikk fire over par på fredagens runde, men er fortsatt brukbart med i OL-golfen. Hun har seks slag opp til medaljeplass foran siste dag. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Tutta spiller for OL-medalje, men: – Misbrukte gylden mulighet

RIO DE JANEIRO (VG) Marianne Skarpnord (30) mistet to slag på det 12. hullet og faller nedover på listene i OL-golfen. Suzann Pettersen (35) avanserte kraftig på fredagens runde.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det betyr at begge de norske jentene fortsatt har mulighet til å kjempe om medalje på golfbanen i Rio. Pettersen har fem slag opp til medaljeplass, mens Skarpnord er ett slag dårligere.

Østfoldingen, som lå på 5. plass etter to dagers spill, hadde spilt på par de første 11 hullene fredag. Men på det 12. hullet endte Skarpnord ute i «bushen» på den naturvakre banen i Rio. Det endte med to over par. Hun pådro seg en ny bogey på det 15. hullet og så hull 18. Dermed ligger Skarpnord nå totalt på tre under par.

Suzann Pettersen ligger fire under par og har fem slag opp til medaljeplass foran siste runde.

– Muligheten er der fortsatt, sier Tutta til VG.

Skarpnord er mer usikker etter en trøblete fredag.

– Marianne lå på alle fire under TV-tårnet og plukket fram ballen, forteller NRK-reporter Morten Stenberg, som sto ved det 12. hullet.

VG Direkte 12.30 fredag: Dag tre av OL-golfen!

Tutta spilte to under par fredag.

– Det blåser kraftig der ute, så de som er igjen, kommer til å få det tøft. Nå kan det bare blåse på! Lykke til!, sa Pettersen da hun kom inn til intervjusonen.

Hun fikk rett. Verdenstoppene slet i vinden.

– Selv er jeg j... skuffet over å ha misbrukt en gylden mulighet til å komme seks-syv under par, sier Pettersen når VG treffer henne etter runden.

OPP OG NED: Suzann Pettersen gikk fantastisk på den første halvdelen av fredagens runde. Men så kom problemene... Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Pettersen gikk nemlig de første ni hullene glitrende og var på det beste syv under par totalt. Men hun ga fra seg tre slag de siste ni hullene og ligger altså fire slag under par totalt foran avslutningsdagen.

Les også: Skarpnord: – Forbereder meg på å bli nervøs.

– Jeg er skuffet over jeg ikke klarer å fullføre en runde som jeg starter så bra. Jeg gjorde kanskje tre strategiske feil, sier Suzann Pettersen.

Hun har fortsatt en liten mulighet til OL-medalje, om alt går hennes vei.

– Det er bare å gå «all inn» lørdag. Jeg vil prøve å avslutte med stil. Jeg føler at jeg er revansjesugen nå.

Pettersen lå bare på 28. plass etter to runder. Hun avanserer uansett kraftig, etter som mange av spillerne sliter kraftig med de vanskelige vindforholdene.

KONGELIG STØTTE: Kronprins Haakon (nummer tre fra venstre) følger utslaget til Marianne Skarpnord under kvinnenes tredje runde i Rio. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

– Det blåste så ille at jeg ikke fikk mulighet til å bli nervøs. Jeg hadde mer enn nok med meg selv, sa Marianne Skarpnord da hun var ferdig med den tredje runden.

– Jeg visste at de siste ni ville bli tøffest. Jeg gjorde så godt jeg kunne, men det var ikke godt nok.

Inbee Park leder klart foran lørdagens siste runde. Nok en gang viste hun sine put-egenskaper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder