I FIN FORM: Thor Hansen beskrives som et medisinsk mirakel etter å ha kjempet mot sin uhelbredelige kreftsykdom i nesten fire år. Foto: Lina Olfsson , Global Poker Tour

Norsk pokerlegende har 50 svulster i kroppen: - Legene sier jeg er «one of a kind»

Thor Hansen rakk å få oppfylt drømmen

Kreftsyke Thor Hansen (68) har vært pokerproff i over 30 år, men trodde aldri han skulle få oppleve å spille lovlig poker på norsk jord.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I januar 2012 fikk «Gudfaren» i det norske pokermiljøet sjokkbeskjeden om at han hadde uhelbredelig kreft, og maksimalt to år igjen å leve. Da var det fortsatt pokerforbud i Norge, uten noen tegn til at det skulle bli opphevet. Over to og et halv år senere kom lovendringen som gjorde det mulig å arrangere et offisielt norgesmesterskap i poker.

Dersom legenes spådom hadde slått til hadde landets største pokerprofil aldri fått muligheten til å oppleve det første poker-NM på norsk jord. Men Hansen ga ikke opp, og har i snart fire år kjempet mot sykdommen.

– Jeg lever på lånt tid, men akkurat nå er hverdagen helt ok. Jeg ble spådd veldig kort levetid, men har vært kjempeheldig, sier Hansen til VG, mens han følger spent med på avslutningen av poker-NM, som ble arrangert på et hotell på Gardermoen.

– Jeg har gått på cellegift i snart fire år, og kroppen min tåler det godt. Ifølge legene er jeg «one of a kind». De sier at jeg drar opp levetiden på sykdommen min alene, vanligvis går det veldig fort. De mener det er utrolig at jeg er i så god form.

Hansen har rundt 50 svulster i kroppen, ni av dem må sjekkes jevnlig.

– Det går fint. De små problemene jeg har kan jeg ikke klage på, påpeker pokergudfaren.

Forbannet

At Hansen skulle leve lenge nok til å oppleve et norgesmesterskap i poker på norsk jord, hadde han ikke turt å drømme om i 2012. Forrige uke satt han rundt pokerbordene på et hotell på Gardermoen sammen med snaut 2000 nordmenn, og kjempet om den historiske NM-tittelen. Tittelen i hovedturneringen stakk til slutt fjorårets VM-helt, Felix Stephensen, av med.

– Dette har vært en helt fantastisk opplevelse. Jeg er veldig glad for at jeg fikk oppleve dette i min tid, sier han ydmykt.

VANT VM: Thor Hansen ble overrasket med VG fra 1988, etter hans VM-tirumf, under årets poker-NM. Foto: Knut Arne Hansen ,

– Da jeg kom hjem for fire år siden var jeg veldig syk, og trodde ikke jeg skulle leve så lenge. Å få oppleve dette varmer hjertet mitt. Det har vært et fantastisk NM, fortsetter Hansen, som ikke endte opp med noen NM-tittel. Han har riktignok to titler i World Series of Poker (WSOP), som regnes som poker-VM, fra henholdsvis 1988 og 2002.

Likevel irriterer han seg over at det kun er lov med private pokerlag og ett årlig norgesmesterskap.

– Jeg er litt forbannet over at vi ikke får spille poker i morgen, det synes jeg er litt dårlig gjort. Vi får håpe det blir bedre etter hvert.

KOMMENTAR: Fjerner forbud med hevet pekefiner

Snaut 700.000 til Blodkreftforeningen

En av hakene for å få lov til å arrangere et poker-NM var at en del av inntektene skulle gå til et veldedig formål. For arrangørene falt valget på Blodkreftforeningen. Noe som gjorde det hele ekstra spesielt for Hansen.

– Det er helt fantastisk at pokermiljøet bidrar med så mye penger til Blodkreftforeningen.

Totalt vil Blodkreftforeningen få snaut 700.000 kroner fra årets norgesmesterskap i poker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder