NORGES ROSTJERNE: Olaf Tufte satser mot London-OL i 2012. Foto: Scanpix

NORGES ROSTJERNE: Olaf Tufte satser mot London-OL i 2012. Foto: Scanpix

Team-Tufte mot nytt gull

OL-kongen Olaf Tufte forlenger sin supre idrettskarriere. Nå ser han mot London-OL i 2012 og nye triumfer i dobbeltsculler.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Etter lørdagens NM-finale på Årungen slapp Tufte nyheten. I strålende høstvær kom han med ordene som gleder mange: - Jeg fortsetter.

Les også:Folket feirer OL-heltene

Han gjorde det på arenaen der mye av grunnlaget for suksessen er lagt. Tufte har ikke tall på alle de døgnene som er tilbrakt ved vannkanten et par mil sør for Oslo.

- Jeg skal sitte i dobbeltsculler i London om fire år, men etter det er det slutt. Jeg må innrømme at dette er noe jeg brenner for, og ideen har jeg hatt i over ett år, sa Tufte på en pressekonferanse på Årungen lørdag.

Nå blir det noen turer til for bonden og brannmannen fra Vestfold.

Gullreprise

Tufte forsvarte sitt OL-gull i singlesculler i Beijing. Fire år tidligere var han jubelgutt i Aten.

I Beijing overrasket han flere. Men han hadde prikket formtoppen perfekt - igjen. I finalen røynet det på for newzealenderen Mahe Drysdale.

Tufte brukte bjørnekreftene til å avgjøre. Han passerte mål som førstemann på 6.59,83. Åtte tideler bak knep Ondrej Synek sølvet en sluttkjørt Drysdale.

- Nå kommer vi til å danne en gruppe utøvere som kommer til å ha base i Horten i vinterhalvåret. Det jeg kan love er at vi skal trene veldig godt, sa Olaf Tufte da han fortalte om den nye satsingen sin.

- Jeg har vært en egoist i åtte år. Nå må jeg forholde meg til andre. Jeg skal trene like mye som før, og lysten på et nytt gull er stort. Den ypperste målsettingen for roforbundet og meg, er at jeg ikke får plass i dobbeltsculleren i 2012. Men jeg skal være med der, sier Tufte bestemt.

Læregutter

Team-Tufte har i utgangspunktet blinket ut fire unge roere ved siden av sjefen. De kommer til å få kjørt seg skikkelig. Tuftes treningsprogram kan skremme de fleste.

Tanken er å spisse dem mot hverandre i beinhard trening og få det beste resultatet for dobbeltsculleren i London-lekene.
Hans Gunnar Grepperud, Bjørn Jostein Singstad, Kjetil Borch og Nils Jacob Hoff er inne. Tufte betegner et par av dem som «uslepne diamanter».

- Det tar tid å bli en god seniorroer. Steget fra junior og U23 er stort, og det tar litt tid. På dette laget kan alle ro seg inn og alle ut. Det er treningsviljen som avgjør. Samtidig må vi passe på dem. Det er lett å gå i veggen. Det ville vært idiotisk å kjøre dem like hardt som meg på den første høydesamlingen, sier Olaf Tufte.

- Jeg skal snart på bryllupsreise, men allerede nå gleder jeg meg til å starte treningen. Mitt liv inneholder litt annet, jeg driver gård og har et barn, derfor må mye av treningen foregå i Horten der vi takket være mange har fått til et opplegg.

Tufte har tygd på et slikt lag helt siden VM i fjor.

- Jeg vil gi noe tilbake til roringen og hjelpe andre framover. Jeg vet selv hvor viktig der er å henge på gode utøvere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder