Mats Wilander roser Casper Ruud: - Den første av mange Grand Slam-seirer

Svenske Mats Wilander (53), tidligere verdensener i tennis, kaller fremtiden til Casper Ruud (19) for lys, og tror nordmannen kan overraske i neste runde av Australian Open.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Der møter Ruud argentinske Diego Schwartzman, ranket som nummer 26 i verden. Han var senest i kvartfinalen i US Open i fjor, men også han trengte fem sett for å overmanne sin motstander på vei til 2. runde av Australian Open, akkurat som Casper Ruud trengte mot franske Quentin Halys.

– Mest sannsynlig må Casper gå knallhardt til, og Schwartzman kommer ikke inn med veldig stor selvtillit. Etter US Open har han ikke spilt så bra, er profilerte Mats Wilanders umiddelbare reaksjon på det kommende møtet.

les også

Casper Ruud røper skjult krampedrama etter bragd

Visste du? Ruud-familien flyttet for å satse på sønnen

– Lys fremtid

Han, som har fungert som mangeårig kommentator for Eurosport etter sin siste profesjonelle ballveksling, er likevel klar på at det er argentineren som er favoritt når kampen settes i gang onsdag en gang på morgenen norsk tid.

Men den tidligere verdenseneren, som selv vant syv Grand Slam-titler, inkludert tre i Australian Open (1983, -84 og -88), legger ikke skjul på at han lar seg imponere av den norske tennisyndlingen.

– Han er en god spiller som spiller relativt kraftfull tennis. Han spiller solid, har en god serve og forehand. Dette er mest sannsynlig den første av mange Grand Slam-seirer, for han har en rimelig lys fremtid, sier han til Eurosport, som for øvrig sender oppgjøret mellom Ruud og Schwartzman.

TENNISLEGENDE: Mats Wilander, her fra 2017, vant tre Grands Slam-titler i 1988 og klatret 12. september samme år helt til topps på verdensrankingen. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

– Uhørt bra

Wilander er ikke den eneste svensken som roser norske Ruud.

Jonas Arnesen, som har jobbet som sportsjournalist siden 1979 og som fulgte tennis tett for svenske Dagbladet i nesten tre tiår, er mektig imponert over unge Ruud.

På første forsøk tok Ruud seg videre fra runde nummer én i Australian Open.

– Det er kjempebra, rett og slett helt fantastisk. Å gå inn og vinne den første kampen i hovedturneringen i Australia Open, er uhørt imponerende, sier den 63 år gamle tenniskjenneren til VG.

les også

Svenske tenniseksperter hyller Caspers bragd: - Veldig, veldig stort, uansett nasjonalitet

Pappa Ruud: - Jeg har sett mange gærne foreldre (krever innlogging)

Gir Ruud gode sjanser

Han tror den norske tennis-fansen kan få mer å juble for allerede onsdag. Da møter Ruud argentinske Diego Schwartzman i Melbourne.

– Han er kanskje ikke så kjent for allmennheten, men han er en klassespiller, konstaterer Arnesen, men gir Ruud spillbare odds i kampen som går onsdag morgen norsk tid.

– Jeg gir Casper 45 prosent sjanse. Han har ingenting å tape og alt press er på Schwartzman. Casper er på gang, og jeg tror han kan overraske, men det er ekstremt vanskelig å spå, presiserer svensken.

Australian Open vises på Eurosports kanaler.

PS: Forrige nordmann i 2. runde av Australian Open var pappa Christian Ruud, tidenes beste norske tennisspiller i 1999. Han ble slått ut i runden etter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder