Ny Elyounoussi i Sarpsborg 08: – Han kan ta Eliteserien med storm

SARPSBORG (VG) Mohamed «Moi» Elyounoussi har herjet i Europa for Basel denne sesongen. Nå har lillebroren (18) fått proffkontrakt med Sarpsborg 08.

Publisert:

– Jeg er en venstrekant og spiss. Som alle andre venstrekanter og spisser er jeg glad i å score mål. Jeg er også glad i å ha ballen i beina, og jeg kan underholde publikum med et par driblinger og litt sånt, svarer Anwar Elyounoussi på VGs spørsmål om hvordan han vil beskrive seg selv som fotballspiller.

«Moi» og Tarik Elyounoussi har vært kjente navn i Fotball-Norge lenge. Nå er en ny Elyounoussi på vei opp og frem – Mois lillebror Anwar Elyounoussi signerte proffkontrakt med Sarpsborg 08 i november. Samme klubb som Moi startet sin proffkarriere i.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien direkte på Eurosport Player

Den tekniske venstrekanten forteller at han er lik storebror i spillestilen.

– Jeg har fått høre det utallige ganger. Men hvis folk sammenligner meg med ham er det egentlig helt greit, for da blir jeg sammenlignet med en av Norges beste, sier han.

– Han har mange av de egenskapene jeg og Tarik står for. Hurtighet, løpskraft, han er frekk, kan drible og har et godt sluttprodukt, sier «Moi» om lillebroren til VG.

– Før pleide han å drible mye mer enn jeg gjorde. Nå lukter han mål, og scorer mye. Du skal ikke se bort fra at det kommer en ny Elyounoussi som kan ta Eliteserien med storm, legger han til.

– Mange forventer at jeg skal bli en topp fotballspiller

18-åringen skal trene fast med A-laget denne sesongen og kombinere det med skole. Målet hans er å debutere i Eliteserien, men han sikter og drømmer enda høyere.

– Jeg har drømt om å spille sammen med «Moi» på landslaget, men den aller største drømmen er å kunne leve av fotballen. Drømmeklubbene å spille for er Manchester United eller Real Madrid. Jeg sikter litt høyt der, sier han og ler.

les også

«Moi» Elyounoussi scoret og kåret til «banens beste»: – Jeg får frysninger

Da hjelper det å ha både en storebror og fetter som spiller på øverste nivå ute i Europa.

– Jeg får masse råd og tips fra begge. De har vært gjennom dette, så de vet hva som må gjøres. Så om det er noe jeg lurer på, er det dem jeg spør.

– Selvfølgelig forventer jo mange at jeg skal bli en topp fotballspiller, men dette er noe jeg har lyst til selv. Det eneste presset jeg har kjent på er overfor meg selv, fordi jeg har lyst til å nå langt – like langt som broren min og Tarik, eller kanskje enda lenger.

Hardtarbeidende familie

– Jeg liker å stå litt utenfor. Jeg vil han skal finne sin egen vei, litt som Tarik gjorde med meg. Vi kan gi tips om enkelte ting, men til syvende og sist er det han som må knekke koden for å nå langt. Det tror jeg han har muligheten til å klare, sier «Moi» om hvordan han hjelper lillebroren til å nå målene sine.

les også

Elyounoussi har fått nøkkelrolle i Basel – vil kreve minst 120 millioner for «Moi»

– Hva er det med Elyounoussi-familien som gjør at det kommer så mange fotballtalenter?

– Det er egentlig ingen i familien som har spilt fotball før oss. Ingen drev med idrett, det handlet om skole og å finne seg en jobb. Det startet med Tarik, og så meg. Vi kommer fra en hardtarbeidende familie, så det ligger alltid i bunn. Derfra handler det om litt flaks, svarer Basel-spilleren.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder