VANT: Simen Hegstad Krüger tok sin første seier i verdenscupen i Toblach på 15 kilometer fri. Her fra et løp i Ruka. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Krüger i lykkerus etter sin første seier: – Det bruser over

TOBLACH/OSLO (VG) Simen Hegstad Krüger (24) tok sin første verdenscupseier i langrenn da Johannes Høsflot Klæbo (21) måtte gi tapt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Klæbo har hatt en eventyrlig åpning på sesongen med seks seirer. Lørdag jaktet han sin første seier på 15 kilometer fri individuell start, men det ble ingen fangst. Klæbo ble nummer ti til slutt.

Fra dagens renn: Sundby stakk til skogs etter tidsstraff

– Fantastisk gøy

Istedet ble det Hegstad Krügers første seier i verdenscupen. Han var 10,6 sekunder foran Maurice Manificat og 11,5 sekunder foran Andrew Musgrave.

– Det var helt rått. Det å vinne her turte jeg ikke å håpe på, sier Krüger til VG.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er fantastisk å stå øverst. Jeg turte ikke juble før det var helt sikkert på slutten. Men når Manificat går over mål og det er rødt tall på ham, så bruser det over. Jeg vet ikke helt, jeg klarer ikke sette ord på det, men det fantastisk gøy, sier Lyn-løperen.

Han har et godt utgangspunkt foran søndagens jaktstart - 15 kilometer klassisk hvor dagens resultater utgjør startlisten på jaktstarten (se faktaboks).

Les mer: Slik avgjøres Northugs Tour de Ski-skjebne

Lettet Krogh

Finn Hågen Krogh har hatt en svært tung sesongsstart med en 13. plass som beste, men viste seg fra en bedre side i Toblach og ble nummer seks i Italia.

Finnmarkingen var trolig en av Nord-Italias mest fornøyde menn lørdag.

– Kanskje Krüger er hakket mer fornøyd, men jeg er bare kjempefornøyd. Jeg har sjelden vært så fornøyd med å være litt utenfor pallen. Men jeg er lettet i dag, sier Krogh til VG, og utdyper.

– For hver helg man går uten resultat, så blir man usikker. Jeg har nesten ikke gjort noe denne uken. Jeg fikk nesten dårlig samvittighet for å ligge så mye i sengen. Det var tydeligvis det som trengtes, og blir sikkert oppskriften i fremtiden, sier 26-åringen.

Hans Christer Holund fulgte plassen bak. Martin Johnsrud Sundby endte som nummer 20 etter at han fikk tidsstraff for en startfeil. Beste svenske ble Daniel Rickardsson på 19. plass.

Uturen forfølger Dyrhaug

Niklas Dyrhaug har slitt med ryggproblemer i høst, men det var ikke derfor han havnet utenfor topp 30-listen.

– Det er ikke akkurat flyten. Jeg knakk staven tidlig. Det ødela veldig mye. Det tok lang tid før jeg fikk en egen stav. Det er uflyt om dagen, sier han - og melder følgende om egne sjanser om han hadde vært stavknekken foruten.

– Da hadde jeg vært brukbart oppe der og kjempet. I stedet er jeg milevis bak, sier Dyrhaug.

Les også: Røthe rammet av revmatisk sykdom

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder