SISTE GLIMT: Dette er det siste langrennspublikumet så av Petter Northug i et større renn. Her går han i mål som nummer 32 på prologen under verdenscupsprinten i Lillehammer 2. desember 2017. Foto: Göran Bohlin / VG

Northug kan gjøre comeback allerede til helgen

Trener Stig Rune Kveen avslører at Petter Northug (32) vurderer flere alternativer før NM i april.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Torsdag formiddag skrev NRK at Northug kan gjøre comeback under andre del av ski-NM i Alta i starten av april.

Til VG forteller Kveen at comebacket kan komme enda tidligere.

– Det kan være aktuelt å gå skirenn allerede til helgen. Det kommer an på hvordan han føler seg. Det er i så fall snakk om Reinsfjellrennet eller Engadin Skimaraton, sier Kveen til VG.

Rensfjellrennet er et turrenn i Selbu i Trøndelag og går over 39 kilometer. Det arrangeres lørdag. Engadin er et FIS-renn over 42 kilometer som på søndag går i St. Moritz i Sveits.

Det som virker enda mer sikkert er at Northug går Storlirennet (18. mars) om en drøy uke. Rennet går i bygda Meråker hvor Northug har gått på videregående skole. Der han han hatt for vane å delta, og han gikk der også i fjor. Et konkurransecomeback kommer trolig lenge før NM i Alta.

– I Storlirennet stiller han mest sannsynlig. Tanken er at han går der. Det blir som en liten oppkjøring til et eventuelt NM, sier treneren.

– Det er positivt at vi får se Petter på startstreken. Jeg kan si at han har holdt hjulene relativt bra i gang og det ser helt greit ut, sier Kveen om elevens form.

Håper på Northug-besøk

I Alta er det først og fremst lagsprinten som er interessant for Northug. Der kan han danne lag med lillebror Even (22).

les også

Northug reagerer med «Zzzzz» på Ylvis-parodi – her får du en smakebit på den neste

NM-arrangøren bekrefter til VG at de har fått informasjon fra Northugs støttespillere om at han planlegger å gå lagsprinten, men at ingenting er bekreftet ennå. De har ikke hørt noe om hvorvidt han vurderer andre distanser, opplyser leder i hovedkomiteen, Per Hindenes.

Det er ennå en stund til fristen for å melde seg på går ut.

Under mesterskapet har tidligere landslagstrenere i fotball, Roger Finjord, tittelen «folkefestansvarlig».

Han håper Northug faktisk ender opp med å gå lagsprinten.

– Petter Northug gir alltid oppmerksomhet. Han er en merkevare, sier han til VG.

Finjord gleder seg over at flere av de norske OL-løperne ser ut til å komme til Alta i starten av april.

Tungt start på 2018

Northug har kun gått to konkurranserenn siden verdenscupen i Lillehammer: Han ble nummer 48 i et renn i Skandinavisk Cup i svenske Piteå, og nyttårsaften gikk han Strindheimstafetten i Granåsen.

Han var kun reserve under Tour de Ski, droppet NMs første del, mistet verdenscuprennene i Planica på grunn av sykdom, trakk seg fra verdenscupen resten av sesongen grunnet manglende motivasjon og fikk ikke være med til OL i Pyeongchang.

Hva som skjer neste sesong, er ennå i det blå.

– Det er for tidlig å si om hva som kan skjer videre når det gjelder å gå på med en ny sesong. Men det er helt klart positivt at Petter ønsker å gå skirenn igjen, sier Kveen til NRK.

Landslagssjef Vidar Løfshus sa til VG i starten av måneden at han vil ha et møte med Northug for å avklare situasjonen for kommende sesong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder