Landslagssjefen er forberedt på nedrykkskamp i VM: - Kanskje strekker vi ikke til

(Hviterussland - Norge 3–2) Landslagssjef Petter Thoresen (56) er klar på at laget hans må være forberedt på å «krige» for å beholde plassen i A-VM. I siste kamp i mesterskapsoppkjøringen ble Hviterussland for sterke.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har hatt en fin oppkjøring nå med noe seire, og tap. Det positive er at vi slipper inn få mål. Men vi drar på oss for mange utvisninger. Det må vi jobbe med, sier Petter Thoresen til VG på telefon fra Hviterussland.

Norge vant fredagens kamp mot samme lag. Lørdag ledet de 2–1 etter scoringer fra Tobias Lindström og Thomas Valkvæ Olsen. Men Hviterussland snudde og vant 3–2 etter «sudden death».

– Vi gjør noen feil valg som vi må luke bort når VM starter.

Det har vært en oppkjøring preget av forfall for det norske laget. Først fikk de VM-nei fra New York Rangers. Mats Zuccarello slet med en skade mot slutten av sesongen, og får ikke lov å spille i Danmark. Så sa KHL-profilen Patrick Thoresen nei. Andreas Martinsen, som avsluttet NHL-sesongen med spill i Chicago Blackhawks, er nå i andre runde i AHL-sluttspillet med Chicagos farmerlag Rockford IceHogs.

les også

Tollefsen skal få skadeutsatte Bonsaksen VM-klar

Aleksander Bonsaksen og Mats Rosseli Olsen usikre med skader.

– Bonsa ser det fint ut for, mens Mats vet vi ikke helt hvordan det går med ennå. Så får vi se an Martinsens situasjon i sluttspillet. Mulig vi lar én plass stå åpen.

les også

Ny skadesmell for hockeygutta én uke før VM

Blir beintøft

Petter Thoresen er klar på at de to første kampene mot Latvia (5. mai) og Tyskland (6. mai) blir nøkkelkamper. Tyskerne spilte seg helt til en sensasjonell OL-finale tidligere i vinter, men landslagssjefen har troa på at Norge kan ta poeng fra begge.

– Vi går jo for det hårete målet om kvartfinale.

– Da må de slås allerede første helgen?

– Vi vil gjerne ta poeng jevnt og trutt gjennom turneringa. Vi kan fort ha 3,4, 5 poeng fra de første kampene vi. Men vi må samtidig være mentalt forberedt på at vi kan stå med det motsatte.

– Det er mulig vi ikke strekker til. Men det vet vi. Jeg er imponert over viljen de legger ned her. Spillerne følger planen og fremstår med selvtillit.

TAP: Petter Thoresens mannskap tapte VM-generalprøven i Hviterussland lørdag. Her er de fotografert under en kamp mot Russland på Gjøvik tidligere i oppkjøringen. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Nøkkelkamp

Skulle Norge ende den første helgen med null poeng blir det en kamp om å holde plassen. Det er hele tiden «minimumsmålet» til det norske laget, og med kamper mot Finland og Canada uken etter kan Norges skjebne bli avgjort sent i turneringen.

Vertsnasjon Danmark venter 11. mai. Mens den aller siste kampen i gruppespillet mot Sør-Korea 14. kan bli en kamp Petter Thoresens menn må vinne.

les også

VGs ville tabelltips: Slik ender Get-ligaen neste sesong

Pluss content

– Kampen mot Sør-Korea kan vise seg å bli helt avgjørende. Men vi håper vi har godt med poeng allerede før det oppgjøret. Det er ingen lett kamp.

Skadefokuset og de mange forfallene preger ifølge sjefen gruppa lite. For han fremstår laget som en gjeng som er klare til å kjempe for Norges ære.

– Jeg er imponert over entusiasmen til gjengen. Det blir spennende å se hva vi kan få til. Det er fortsatt mulig å overraske, sier 56-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder