Innebandy: Norge lett til semifinalen

  • NTB
Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
SPORT

Norge vant alle sine tre kamper i gruppespillet og møter Sveits i fredagens semifinale i innebandy-VM.

De to argeste konkurrentene, Sverige og Finland, møtes i den andre semifinalen, og kanskje kan Norge ta sitt VM-gull i innebandy.

Oppgaven blir imidlertid ikke lett, men jentene er proppfulle av selvtillit etter tre innledende seirer. Svenskene vil imidlertid være svært revansjesugne - hvis de blir motstandere i finalen lørdag kveld.

Norge ville klart seg med uavgjort i den siste gruppekampen mot Latvia med tanke på å vinne gruppa. Det var likevel ikke tvil om at Norge var det klart beste laget og de norske jentene vant 6-2.

Latvia var i realiteten utslått etter 1-14 for Sverige tirsdag, og måtte slå Norge med sju og aller helst åtte mål for å sikre seg den en av to semifinaleplasser.

- Jeg var aldri nervøs for at vi ikke skulle lykkes, men jentene var veldig interessert i å vise at de kunne i dag, og var nesten litt overtente. Da vi fikk roet oss ned, var vi klart bedre enn Latvia. På 2-1 var alt på plass, da kunne vi bare fullføre jobben forteller landslagssjef Roger Pettersen.

Han har kunnet bruke alle 22 spillerne i det innledende spillet, og med hviledag torsdag er Norge friske og raske til semifinale mot vertsnasjonen Sveits fredag ettermiddag. Da er det spådd opp mot 3000 tilskuere, og kampen blir ekstra spesiell for to norske jenter. Linda Kristiansen spiller til daglig i Sveits, mens Cathrine Pfeuti har sveitsisk far.

Ingvild Øversveen ble kåret til banens beste spiller av arrangørens jury, mens Cathrine Pfeuti og Elizabeth Landsgård scoret sine første landslagsmål i kampen.

Birgitte Lersbryggen, verdens beste innebandyspiller, sto over gårsdagens kamp for å hvile til fredagens semifinale.