VANNSCOOTER-ULYKKE: Vibeke Skofterud døde etter en vannscooter-ulykke søndag 29. juli 2018.
VANNSCOOTER-ULYKKE: Vibeke Skofterud døde etter en vannscooter-ulykke søndag 29. juli 2018. Foto: Line Møller, VG

Skofterud hadde promille da hun krasjet

SPORT

Obduksjonsrapporten viser at Vibeke Skofterud var påvirket av alkohol da hun krasjet sin vannscooter og omkom på en holme i skjærgården utenfor Arendal natt til 29. juli.

Publisert: Oppdatert: 03.09.18 17:03

Det skriver politiet i Agder i en pressemelding mandag.

– Hun hadde en verdi høyere enn det som er tillatt ved føring av båt, det vil si høyere enn 0,8 i promille, sier politiadvokat ved Arendal politistasjon Unni Guldberg i pressemeldingen.

Vibeke Skofterud ble først meldt savnet klokken 01.00 natt til søndag 29. juli. Ved 11.30-tiden ble hun funnet på øya St. Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av en lege fra luftambulansen.

– Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooter-ulykke, sa operasjonsleder Sveinung Alsaker samme dag.

I mandagens pressemelding sier Guldberg at politiet kan ikke med bakgrunn i obduksjonsrapporten slå fast hva som var årsaken til ulykken.

– Det blir kun spekulasjoner å si noe om årsak til ulykken. Hun var alene da det skjedde, det var mørkt og siktforholdene var dårlig. Hun var i tillegg påvirket av alkohol med verdier høyere enn det som er tillatt etter småbåtloven. Alle disse momentene kan ha vært medvirkende årsaker til den tragiske ulykken, sier Guldberg.

Ifølge obduksjonsrapporten tyder alt på at skadene hun pådro seg i sammenstøtet har medført til døden umiddelbart.

Familien til Vibeke Skofterud har sendt ut følgende pressemelding:

«Familien til Vibeke Skofterud er i dag gjort kjent med innholdet i obduksjonsrapporten, og tar disse opplysningene til etterretning. Vannscooterturen endte på verst tenkelig vis, og ingen omstendigheter kan uansett få Vibeke tilbake. Utover dette har ikke familien noen kommentar til rapporten, og setter pris på at mediene fortsetter å respektere deres ønske om å sørge i fred.»

Her kan du lese mer om