Skøytegutta knuste Sør-Korea i OL-finalen: – Syk opplevelse

PYEONGCHANG (VG) Simen Spieler Nilsen (24), Sverre Lunde Pedersen (25) og Håvard Bøkko (31) sikret norsk gull i lagtempo-finalen etter å ha knust Sør-Korea.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Min største dag som skøyteløper, sier Bøkko til VG.

Vertsnasjonen hadde enorm støtte i arenaen, men det hjalp ikke noe som helst mot Norges trio som vant med tiden 3,37,21.

Norge slo gullfavoritt Nederland i semifinalen, og satte olympisk rekord med 3,37,08. I finalen fulgte de ikke opp med like god tid, men det holdt likevel til gull.

– Det er så deilig. To medaljer i et OL er egentlig helt uvirkelig. Spesielt gull nå. En syk opplevelse. Helt utrolig, sier Sverre Lunde Pedersen.

I finalen ble Sør-Korea knust med 1,21, og landslagssjef Sondre Skarli jublet som en villmann da gullet var sikret. Han gir seg som landslagssjef etter denne sesongen.

– Jeg er alltid en sindig sørlending, men etter OL-gull er det alltid lov å gå litt ut av normalen og feire litt ekstra. Jeg brølte ganske kraftig da guttene kom i mål. Det var utrolig å være med på noe sånt, sier Skarli til VG.

Og endelig klarte Håvard Bøkko å sikre seg OL-gullet. Det ble hans store revansj etter debutfiaskoen i Torino for 12 år siden da det norske laget skulle tapetsere pallen. Dagens lagtempo var Bøkkos 14. OL-øvelse i karrieren, og endelig kom gullet.

Nilsen, Lunde Pedersen og reserve Sindre Henriksen, som gikk kvartfinalen, får også stå øverst på pallen i det som er Norges andre skøytegull i Pyeongchang - to dager etter Håvard Holmefjord Lorentzens gull på 500 meter.

les også

Sverre Lunde Pedersen: Sølvmedaljen glapp med feilskjær

les også

Derfor klarte skøytehelten superløpet på 500 meter

Lunde Pedersen sikret seg bronse på 5000 meter tidligere i Pyeongchang, og dette var mesterskapets tredje norske skøytemedalje. Norge har nå tatt like mange medaljer på skøyter i dette mesterskapet som de fire siste til sammen. Det ble to bronsemedaljer i 2002, og så tok Bøkko bronse på 1500 meter i Vancouver i 2010.

Det er også gode norske medaljemuligheter på fredagens 1000 meter.

PS! Nederland knuste New Zealand i bronsefinalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder