Ruud klar for semifinalen i Las Vegas

SPORT

(Ruud-Majchrzak 7–5, 7–5) Casper Ruud (19) tapte ikke et eneste servegame mot Kamil Majchrzak (22), og brøt polakken helt likt i begge sett slik at han sikret semifinaleplass i ATP Challenger-turneringen i Las Vegas.

Publisert: Oppdatert: 27.10.18 00:12

Majchrzak er rangert som nummer 194 i verden, og Ruud er for øyeblikket nummer 117. Det ble en jevn duell på hardcourt-underlaget i gamblingbyen, og Ruud leverte en solid kamp uten å dra frem det helt store spillet.

Den unge nordmannen klarte uansett å vippe kampen til sin fordel, og jublet fornøyd da han satte inn den andre av to matchballer i solskinnet.

Med 7–5 i begge sett skal han spille semifinale lørdag kveld, norsk tid, mot australske Thanasi Kokkinakis. 22-åringen er rangert som nummer 192 i verden.

Jevne sett

Ruud og Majchrzak fulgte hverandre tett i det første settet, og forsvarte sine servegame helt frem til 5–5. Ruud hadde misbrukt to bruddballer på stillingen 3–3, men endelig satt det for 19-åringen som gikk opp til 6–5 før han servet inn det første settet.

En frustrert Majchrzak kastet racketen i bakken, og fikk tilsnakk av dommeren.

Det andre settet ble en resultatmessig blåkopi av det første, og igjen brøt Ruud til 6–5. Denne gangen etter at Majchrzak gjorde en dobbeltfeil på den avgjørende ballen.

I det siste gamet fikk Ruud to matchballer, og lyktes med den andre. Han vant dermed kampen uten å ha tapt et eneste av sine 12 servegame.

Vinneren av ATP Challenger-turneringen i Las Vegas vinner rundt 60.000 kroner, og skulle Ruud gå helt til topps vil det også gi ham meget verdifulle rankingpoeng.

Ruud har hatt en god sesong, og kom seg inn i hovedturneringen i tre av fire Grand Slam-turneringer.

Sist helg kom han seg til semifinalen av ATP Challenger-turneringen i Calgary.

I Las Vegas har han så langt vunnet mot amerikanerne Mitchell Krueger og Evan King, før Majchrzak måtte se seg slått.

Her kan du lese mer om