Thorstvedt med drømmescoring mot gamleklubben: – In your face

(Viking - Stabæk 3–0) Ti gule kort, ett rødt, og tre lekre scoringer – en av tidligere Stabæk-spiller Kristian Thorstvedt (20). Det ble litt av fotballkamp i Stavanger på fotballens nasjonaldag.

– Det er sykt deilig. Å score det målet der, og vinne mot min gamle klubb... det er ubeskrivelig, sa Kristian Thorstvedt til Eurosport etter 3–0-seieren mot Stabæk.

Han sto for kampens store høydepunkt, en lekker volleyscoring fra 10 meters hold.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var godt å slå tilbake mot klubben som ikke ville ha meg. Det var litt sånn «in your face», sier Thorstvedt.

Sønnen til Erik Thorstvedt startet karrieren i Stabæk, men slo aldri gjennom. I fjor tok han turen tilbake til hjembyen, og i Viking-drakta har han blitt en suksess.

– Hva er det du gjør?!

«Overtenning» var kanskje stikkordet for kampen mellom Viking og Stabæk 16. mai. Sola steiket på kunstgresset i Stavanger, og da dommer Tore Hansen blåste av etter 90 minutter hadde han delt ut hele ti gule og et rødt kort.

Åtte av de gule kom i første omgang.

Mye på grunn av et voldsomt basketak inne i 16-meteren til Stabæk. Zlatko Tripic ga alt i en duell med Stabæk-keeper Marcus Sandberg, som allerede holdt ballen i fast grep, og endte med å sende kneet inn i hodet til sisteskansen.

– Hva er det du gjør?! rakk Eurosport-mikrofonene å fange opp, før Sandberg dyttet Viking-kapteinen rett i bakken.

TEMPERATUR: Marcus Sandberg dyttet Zlatko Tripic i bakken, men slapp unna med det gule kortet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Det endte med gult til Sandberg, Tripic og Zymer Bytyqi.

– Det er rart at reaksjonen ikke ble sterkere. Man skal ikke se sånn på fotballbanen, sa Eurosports kommentator Geir Arne Selvær etter å ha sett situasjonen på nytt.

Tripic mente derimot at alt var som det skulle.

– Det er sånn det skal være på 16. mai. Det er to lag som vil vinne, og da blir det litt tenning, sa Viking-kapteinen til Eurosport i pausen.

Se situasjonen her:

– Tidenes billigste

Men kortstokken til Tore Hansen rakk ikke bli kald i andre omgang heller. Bare ti minutter ut i omgangen holdt Tobias Børkeeiet igjen Tripic - og fikk sitt andre gule kort.

– Hånda er på Tripic, men det er ikke derfor han faller. Det er tidenes billigste, meldte Stabæk-trener Henning Berg til Eurosport etter kampen.

Og mens 20-åringen tok den tunge turen i garderoben jublet Zlatko Tripic høylytt og dunket seg selv på brystkassa.

Full kontroll mot 10 mann

Da gikk det heller ikke lenge før den andre satt i nettet bak Stabæk-keeper Sandberg. Pereira ble soleklart felt inne i boksen, og Viking fikk straffe. Den hamret Tommy Høiland ned i venstre hjørne.

Og bare fem minutter senere var det Zymer Bytyqi som kunne øke til 3–0.

Sjansene fortsatte å hagle, men Høiland ble stoppet av stolpen, og Sandberg fant frem et par TV-redninger. Det endte 3–0 til Viking.

– Det er utrolig kjekt. Ubeseiret og full stadion, det blir ikke bedre, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

Dermed fortsetter den vonde Stavanger-trenden for Stabæk. Sist Bærum-laget vant i Stavanger var i august 2000, og nå må de vente minst ett år til på å bryte den statistikken.

– Vi var ikke «sharpe» nok. Og med ti mann ble det vanskelig, sier Henning Berg.

Les kampreferatet på VG Live.

VANT: Etter at Stabæk ble redusert til ti mann hadde Viking full kontroll på eget gress. Zymer Bytyqi hamret inn spikeren etter 65 minutter. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder