BARE NESTEN: Kristoffer Ventura kjempet lenge for sin tredje proffseier, men det ble bare nesten for nordmannen i Portland. Foto: Steve DYKES / GETTY IMAGES / NTB scanpix

Seieren glapp for Ventura

Kristoffer Ventura (24) kjempet om sin tredje proffseier og en plass i golfhistorien, men det ville seg ikke helt for nordmannen på finaledagen i Portland Open.

Ventura startet avslutningsdagen ett slag bak Scott Harrington, som ledet, med Bo Hoag og Vince India jagende like bak.

Da Ventura og Harrington, som gikk ut sist, var halvveis på runden lå de fire spillerne helt likt, samtidig som Chris Naegel også hadde spilt seg inn i tetkampen med eagle på hull 11 etterfulgt av en hole-in-one og en birdie på de to neste hullene.

Det stoppet opp for Neagel, og da var det til slutt de fire beste før finaledagen det skulle stå mellom.

Hverken Ventura eller Harrington taklet presset, det åpnet opp for Hoag som med en sisterunde seks under par sikret seg seieren i turneringen.

Etter å ha startet turneringen tre under par, fulgte Ventura opp med to kanonrunder henholdsvis åtte- og syv slag under par. På finaledagen spilte han seg inn i for mye problemer, og gikk av banen to slag under par og 19 under totalt i turneringen. Tre slag bak Hoag som vant.

Det holdt til en tredjeplass og en premie på rundt 500.000 kroner. Dermed har 24-åringen med storspillet de siste ukene, i tillegg til å sikre seg plass på PGA Touren neste sesong, spilt inn rundt tre millioner kroner.

Kunne blitt historisk

Med seier i Portland ville Ventura blitt den 12. spilleren i historien til å kvalifisere seg til PGA Touren gjennom den såkalte «three-win promotion»-regelen.

Det ville nordmannen klart på åtte forsøk, men rekorden på 11 turneringer ble stående.

les også

Slik skal Ventura forberede seg til PGA-kjøret

Pluss content

Ventura har allerede sikret seg PGA-kortet for neste sesong, men ville med seier og opprykk gjennom den nevnte regelen sikret seg fulle PGA-rettigheter. Da kunne han selv valgt hvilke turneringen han ønsker å spille.

Ettersom det er flere spillere med PGA-kortet enn det er plass til i turneringene, må spillere uten fulle PGA-rettigheter blir invitert til turneringer etter et prioriteringssystem, som forandres annenhver måned etter resultatene man har levert.

Sluttspill med Ventura og Hovland

Allerede torsdag skal Ventura i aksjon igjen. Da sammen med landsmann og sin tidligere studiekompis fra Oklahoma State University, Viktor Hovland.

For Ventura handler det om å få en best mulig prioritering foran den kommende PGA-sesongen.

les også

Slik skal Hovland sikre «billetten» til de gjeveste turneringene

For Hovland er sluttspillet derimot langt viktigere, siden hans første mulighet til å sikre seg PGA-kortet gikk opp i røyk etter en dramatisk sisterunde på PGA-turneringen i Greensboro forrige helg.

Hovland må dermed ende blant de 25 beste i Korn Ferry-sluttspillet for å sikre seg en plass i PGA Touren neste sesong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder