NY SEIER: Kristoffer Ventura vant Pinnacle Bank Championship i Nebraska. Foto: MICHAEL COHEN / AFP / NTB scanpix

Ventura tok sin andre proffseier - sikret plass på PGA Touren

Kristoffer Ventura sikret seg natt til mandag, som andre nordmann i historien, en plass på PGA Touren neste sesong.

For to måneder siden hadde ikke Kristoffer Ventura tatt et eneste poeng på Korn Ferry Touren (nivået under PGA Touren) denne sesongen.

Nå står han med to seirer og nok poeng til å være sikret en plass blant de 25 beste som er sikret en plass på PGA Touren neste sesong.

– Det er utrolig. Jeg er veldig glad og stolt. Det kommer nok ikke til å synke inn på noen uker, sier Ventura til pressen etter sin andre proffseier.

Han tok sin første proffseier i Utah Championship i slutten av juni.

Natt til mandag norsk tid fulgte han opp med seier i Pinnacle Bank Championship i Nebraska. En seier verdt rundt 900.000 kroner i premiepenger, men langt viktigere for Ventura: 500 poeng på Korn Ferry Tour.

Disse 500 poengene er nok til å sikre nordmannen en plass på PGA Tour neste sesong. Det er de 25 beste gjennom sesongen på Korn Ferry Touren som får PGA-kortet, og tourens Twitter-profil bekrefter at nordmannen er sikret en plass blant de 25 beste – før tourens tre siste turneringer.

– Å vinne var en bonus. PGA-kortet var helt klart viktigere, fortsetter nordmannen.

Ventura har med sine drøyt 1100 poeng samlet nok poeng til å være sikret en plass blant de 25 beste på touren med kun syv spilte turneringer. Xinjun Zhang som ledet med 1950 poeng før helgens turnering har til sammenligning spilt 16 av turneringene på touren, mens Robby Shelton som var nummer to med 1718 poeng har spilt 18.

Ventura blir dermed den andre nordmannen i historien til å kvalifisere seg for spill på PGA Touren. Til tross for at flere nordmenn har spilt turneringer på PGA Tour, er det kun Henrik Bjørnstad som tidligere har kvalifisert seg for spill på touren. Det gjorde han i 2006 og 2010.

Ingen plan B

Ventura sier at han startet å spille golf da han var tre år gammel.

– Jeg har visst jeg skulle spille golf hele livet mitt. Jeg har ikke hatt noen plan B. Dette har vært en drøm så lenge jeg kan huske.

Etter en tøff sesong med mye motgang, legger han ikke skjul på at ting så mørkt ut for noen måneder siden.

– Dette betyr alt. Veien så veldig lang ut, men litt etter litt fikk jeg selvtilliten tilbake. Å være her nå, og være klar for PGA Touren er utrolig, sier Ventura og fortsetter:

– Det har vært en berg-og-dal-bane. Å være her nå er bare utrolig. Jeg var klar for at det kunne bli en reise på to-tre år, men dette viser at det kan gå fort.

Taklet presset

Ventura tok ledelsen i turneringen i Nebraska etter å ha gått syv under par på den andre runden. Deretter så han seg aldri tilbake.

Ventura startet riktignok med en bogey i lederballen på turnerings siste dag, og ble satt under press av Lanto Griffin, som overtok ledelsen etter det fjerde hullet.

Det skulle riktignok ikke vare lenge, nordmannen svarte med en birdie på det femte hullet, mens Griffin gikk av med en bogey. Deretter fulgte de to hverandre på de neste hullene, før Ventura igjen leverte en birdie på det åttende hullet.

Og mens Griffin sprakk på de siste ni nullene, spilte Ventura solid og vant til slutt turneringen to slag foran Andres Gonzales og Chad Ramey, som hentet igjen Griffin.

Ventura endte til slutt 16 slag under par i turneringen etter 67-, 64-, 67- og 70-runde på banen med par 71.

I Hovlands skygge

Ventura og Norges nye golfstjerne Viktor Hovland gikk sammen på Oklahoma State University, men det er Hovland som har fått mest oppmerksomhet det siste året. Det mye takket være seieren i U.S. Amateur, som sikret ham plass i majorturneringene Masters og U.S. Open.

De sjansene tok Hovland vare på, og nordmannen ble beste amatør i begge turneringene med spill som imponerte en hel golfverden.

les også

Slik blir golfkometen Viktor Hovlands nye liv

Pluss content

Deretter gikk han ut av amatørenes rekker, og har på fire PGA-turneringer spilt inn over tre millioner kroner.

Likevel er han ikke sikret en plass på PGA Tour kommende sesong. Skal han klare det må han komme blant de 25 beste over tre turneringer i Korn Ferry Finals de siste to ukene i august og den første i september.

– Det Viktor har gjort er stort for Norge. Jeg prøver å ta igjen forspranget så han ikke får all oppmerksomheten, sa Ventura lørdag.

Som sagt, så gjort. Nå har Ventura sikret seg PGA-kortet, mens Hovland altså må kjempe for det i Korn Ferry Finals.

PS! Shane Lowry vant sesongens siste golf-major The Open. Iren vant seks slag foran Tommy Fleetwood. Turneringen ble spilt uten nordmenn.

les også

Her er Suzann Pettersen tilbake på LPGA-turen

les også

Verdens mest berømte golftrener: – Et enormt talent

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder