Storspilte i toppkampen: – Nå har vi troen på gull!

SKIEN (VG) (Odd – Bodø/Glimt 3–1) To mål av Fredrik Nordkvelle og en offside-scoring fra Espen Ruud sendte Odd tilbake i gullkampen.

Nordkvelle har scoret i hver eneste sesong i Eliteserien siden 2008. Konfrontert med dét av VG gliser han om mulig enda mer etter festkvelden og hyllesten hjemme på Skagerak Arena fredag kveld.

– Vi får se hvor mange år jeg kan fortsette med det, sier Fredrik Nordkvelle.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Etter 3–1 i toppkampen mot Bodø/Glimt ligger telemarkingene bare fire poeng bak serielederen fra nord, og to poeng bak Molde. Dermed er det fortsatt liv i gulldrømmen også på Skagerak Arena. Molde kan være serieleder med borteseier mot Mjøndalen søndag.

– Dette var kjempedeilig. Nå har vi troen på gull, det har vi egentlig hatt hele tiden. Dette var en kamp vi måtte vinne for å være med, sier Nordkvelle og legger til:

– Nå er vi ferdig med de beste lagene, og de skal møtes innbyrdes. Så egentlig er det opp til oss selv.

Han spilte en fantastisk kamp. Ble kåret til banens beste. Og fotballekspert Bengt Eriksen (MAX) beskrev hans avgjørende scoring (3–1) etter 81 minutter som et kunstverk.

Fikk klem av sjefen

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo syntes 3–1 var «deilig». Og han hadde bare gode ord å si om Nordkvelle. Han ga også lysluggen en klem før dommeren blåste av kampen.

– 3–1 var deilig. Han (Nordkvelle) holder toppklasse som indreløper i Eliteserien, sier Fagermo.

– Klart jeg klemmer spillerne mine. Jeg er jo glad i dem, legger til Fagermo.

Han mener gullkampen i Eliteserien nå står mellom Odd, Molde, Bodø/Glimt og Rosenborg.

Etter et tøft kampprogram hadde telemarkingene tapt terreng til første – og annenplass på tabellen – Odd har møtt topplagene Rosenborg (1–1), Molde (2–2) og nå Glimt i sine tre siste kamper.

Glimt på sin side kom fra en meget god kamp da de slo Vålerenga 4–0 på Aspmyra mandag, men de var ikke til å kjenne helt igjen mot Odd. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener kampene kommer altfor tett. Og påpeker at nordlendingene ikke har fått trent som ønskelig.

– Vi var ikke klar da kampen begynte. Spillet gikk for mye på tvers. I tillegg møtte vi et godt Odd-lag. Så var ikke nok trøkk, og ikke nok lojalitet i forhold til hvordan vi skal løse spillet, sier Kjetil Knutsen til VG.

Slik var kampen

Odd spilte en god første omgang foran et overraskende glissent hjemmepublikum og de to første målene kom på denne måten:

11 minutter: Odin Bjørtuft, midtstopperen som overraskende startet som sentral midtbane, fant Fredrik Nordkvelle som satte fart mot mål. Glimt-forsvaret rygget og Nordkvelle fikk til slutt fyrt av et skudd som gikk via tidligere Odd-spiller Vegard Bergan og i mål. 1–0 til hjemmelaget.

21 minutter: Håkon Evjen laget frispark ute langs venstrekanten. Elba Rashani slo det godt inn i feltet, hvor Espen Ruud snek seg foran Erlend Dahl Reitan på første stolpe og skled ballen i mål. TV-bildene viste dog at scoringen skulle vært annullert – Ruud var i offside. Det innrømmet Odd-backen også selv til Eurosports reporter i pausen:

– Jeg så det på storskjermen. Det ser ut som offside, ja, sa han til kanalen.

– Han får et frispark som ikke er litt frispark en gang. At det blir mål ut av det der er utrolig surt, men dette kommer fordi vi ikke gjør jobben vår, sa en misfornøyd Evjen.

Redusering, punktering og skadetrøbbel

Etter å ha slitt de første 45 fikk derimot bortelaget en perfekt start på omgang nummer to: Etter bare tre og et halvt minutt tredde Philip Zinckernagel lekkert gjennom Ulrik Saltnes. Han kunne vende opp på rundt seks meter å sette ballen inn bak Sondre Rossbach.

Det tente et håp for bortefansen, men det ble slukket av Fredrik Nordkvelle ti minutter før slutt: Han lekte seg med Glimt-stopper Bergan og punkterte kampen til 3–1.

PS: Et skår i gleden for Odd er at skadeproblemene fortsetter. Forrige runde røk akillesen til Moussa Njie borte mot Molde, mens Fredrik Oldrup Jensen har vært ute lenge. Mot Bodø/Glimt hinket Fredrik Semb Berge av banen etter få minutter med skade. Fagermo forteller til VG at skaden til Semb Berge ikke er alvorlig, og at også Oldrup Jensen forventes å være tilbake neste kamp.

Sett denne?

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder