HYLLER BRYANT: Lionel Messi, Neymar, Tiger Woods og Usain Bolt. Foto: VG/NTB SCANPIX

Verdensstjernene hedrer Kobe Bryant

Basketlegenden Kobe Bryant døde i en helikopterulykke søndag. Igjen sitter en hel idrettsverden i sorg og hedrer en av tidenes største basketstjerner.

Søndag ble det kjent at basketlegende Kobe Bryant er død, 41 år gammel. Han omkom i en helikopterulykke søndag morgen lokal tid i Calabasas.

Samtidig spilte Tiger Woods den avsluttende runden av PGA-turneringen Farmers Insurance Open. Fansen ropte «vinn for Mamba», en referanse til Bryants kallenavn «The Black Mamba».

– Jeg forsto det ikke før jeg var ferdig med å spille. Nå forstår jeg. Det er et sjokk. Ubeskrivelig trist, og en av de mer tragiske dagene. Jeg har ikke forstått det ennå, jeg fikk vite det for fem minutter siden, sa Woods, da han gikk av banen etter en 9.-plass.

Videre sier Woods at han noen ganger trente med Bryant.

– For meg er det ikke viktig å reagere fort. I min idrett kan vi ta oss tid. Men man må likevel være nøye med detaljene. Det gjorde han, trolig bedre enn noen annen NBA-spiller. Han jobbet med detaljene. De små tingene, sier Woods.

Fotballgal

Bryant var også engasjert og interessert i fotball, og har blitt kjent med mange av fotballens aller største stjerner.

– Så trist å høre om de hjerteknusende nyhetene om Kobe og hans datter Gianna. Kobe var en ekte legende og en inspirasjon for så mange, skriver Cristiano Ronaldo på Twitter, og sender sine tanker til venner og familie til de ni som mistet livet i ulykken.

– Jeg har ikke ord. Mine tanker går til Kobes familie og venner. Det var en glede å møte deg og tilbringe tid med deg. Du var et geni som få andre, skriver Lionel Messi på Instagram.

Neymar feiret med å vise opp tallet 24 etter å ha scoret i seriekampen mot Lille søndag. Bryants draktnummer.

– En trist dag for idretten, for oss fans og ikke minst for familien og vennene til Kobe, skriver han på Twitter, og takker Bryant for alt han gjorde for sporten.

– Har ikke ord

Også friidrettslegenden Usain Bolt har lagt ut et bilde av ham og Bryant fra OL, og skriver:

– Jeg kan fortsatt ikke tro det.

– Jeg sørger med resten av verden. Vi har mistet en legende. Jeg har ikke ord, skriver Mike Tyson på Twitter.

– Ord kan ikke beskrive smerten

Kobe Bryant er anerkjent som en av de største spillerne gjennom tidene i amerikansk basketball.

En annen som blir regnet som en av de største i amerikansk basketball er Michael Jordan. Superstjernen som hadde sin karriere i Chicago Bulls og Washington Wizards fikk en hel rekke utmerkelser gjennom karrieren, og i en melding delt i sosiale medier forteller Jordan at han så på Bryant som hans lillebror.

– Ord kan ikke beskrive smerten jeg føler nå. Jeg elsket Kobe – han var som en lillebror for meg, skriver Jordan.

TO LEGENDER: Michael Jordan og Kobe Bryant. Foto: VINCE BUCCI / AFP

Verdens beste basketballspiller i dag, LeBron James, forlot LA Lakers’ privatfly i tårer etter at han og lagkameratene kom hjem fra Philadelphia, der de natt til søndag spilte mot 76ers. Det viser en video fra NBC.

Superstjernen er tydelig preget. Han går med en går hette over hodet, tørker noen tårer, ser ned i bakken og stopper opp for å klemme flere personer på vei fra flyet.

les også

Kobe Bryant (41) er død – omkom i helikopterkrasj

– Min venn, en legende, en ektemann, en far, en sønn, en bror, en Oscar-vinner og den beste Lakers-spilleren i historien er borte. Det er hardt å akseptere. Kobe var en leder i vår idrett, en mentor for både kvinner og menn, skriver basketballegenden Earvin «Magic» Johnson i en av mange Twitter-meldinger som hyller hans gode venn.

Han forteller også at han har grått hele morgenen.

– Jeg elsker ham, familien hans og hva han sto for på og utenfor banen.

TAKK: Earvin «Magic» Johnson takket Kobe Bryant etter han siste kamp for LA Lakers. Foto: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Savner deg allerede

De er langt fra alene om å hylle LA Lakers-legenden. Dette er bare noen få av hundrevis av idrettsutøvere som mottok nyheten med sorg.

– Vi savner deg allerede Kobe, skriver NFL-spiller Tom Brady på Twitter.

Den franske NBA- stjernen Tony Parker har også lagt ut sin kondolanse på sosiale medier.

– Jeg er knust av denne nyheten. Du var en sann legende og venn. Hvil i fred Kobe Bryant, skriver han.

– Hjertet mitt går ut til Bryant-familien nå. Hvil i fred, skriver den amerikanske fotballspilleren Megan Rapinoe.

Den amerikanske gullmedaljevinneren i OL, turneren Simone Biles, delte et bilde av seg selv med Bryant med sin kondolanse på Twitter.

Obama og Trump

Det er riktignok ikke bare idrettsprofiler som mottok nyheten med sorg.

– Kobe Bryant, i tillegg til å være en av de største basketballspillerne i historien, hadde han akkurat startet livet. Han elsket familien sin og var engasjert i fremtiden. Tapet av hans vakre datter, Gianna, gjør det bare enda verre. Melania og jeg sender våre varmeste kondolanser til Vanessa og den vakre Bryant-familien, skriver president Donald Trump på Twitter.

Foto: JIM WATSON / AFP

– Kobe var en legende på banen, og hadde akkurat startet på det som kunne vært en meningsfull andre fase i livet. Å miste Gianna gjør det enda mer tragisk for oss foreldre, skriver Barack Obama på Twitter.

Også Arnold Scharzenegger hyller basketlegenden.

– Kobe var et ikon på banen, en legeden for hva han ga tilbake til samfunnet og en inspirasjon for verdenen. Jeg ser på meg selv som heldig som har vært vitne til både talentet og hans store hjerte, skriver han på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder