FRA SPRINT TIL ALLROUND?: Johannes Høsflot Klæbo skal ifølge TV 2 bytte landslag. Foto: Bjørn S. Delebekk

TV 2: Klæbo bytter fra sprintlaget til allroundlandslaget

Johannes Høsflot Klæbo (22) skal være klar for allroundlandslaget neste sesong.

Det skriver TV 2. VGs kilder bekrefter TV-kanalens opplysninger.

VG har vært i kontakt med sprinttrener Arild Monsen som ikke ønsker å kommentere saken. Landslagstrener Eirik Myhr Nossum skriver dette i en SMS til VG: «Landslagene blir tatt ut i forbindelse med markedsdagene 29. april». Landslagssjef Vidar Løfshus henviser også til uttaket.

les også

Klæbo avgjorde verdenscupdrama: – Tidenes mest spennende avslutning

Klæbo har de siste to sesongene vært en del av sprintlandslaget, og det er bare to år siden han rykket opp fra rekruttlandslaget. Han har tidligere ytret et ønske om at det er allroundlandslaget han ønsker å være en del av.

Ifølge kanalen skal nå både Klæbo og landslagsledelsen ha innsett at 22-åringen må forbedre kapasiteten dersom han skal kjempe i toppen også på distanserenn.

Om han nå blir en del av allroundlandslaget vil han trene sammen med distanseløpere som Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger. Eirik Myhr Nossum er trener.

22-åringen er kjent for «Klæbo-klyvet». Det kan du se i denne videoen:

– Trenger nye impulser

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener Klæbo trenger nye impulser.

– Han er fortsatt verdens ubestridt beste sprinter, men på distanse har han ikke klart å nærme seg de aller beste. Han er lengre unna russiske Aleksander Bolsjunov nå enn tidligere, sier han til VG.

– Han føler nok han trenger å utvikle utholdenheten. Den beste måten er da å trene med en del løpere som er sterkere. På allroundlandslaget er det tre individuelle verdensmestere i Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Hans Christer Holund. Å trene mer med de løperne kommer til å øke utholdenheten hans, fortsetter Bjørn.

– Er det rett valg å bytte lag?

– Han har hatt god suksess med sprintlandslaget, og hatt et godt samarbeid med sprinttrener Arild Monsen og morfar Kåre Høsflot. Samtidig er det viktig at man utsetter kroppen og får nye impulser. Jeg er trygg på at Eirik Myhr Nossum sammen med Kåre og Johannes vil finne en god tone og et godt samarbeid, svarer NRK-eksperten.

Klæbo har vunnet verdenscupen sammenlagt de to siste sesongene, men denne vinteren fikk han kamp til døra av russiske Aleksander Bolsjunov. Russeren har vært sterkere enn Klæbo på distanse denne vinteren.

Klæbo tok tre gull under VM i Seefeld: På sprinten, lagsprint og stafett. Slik så det ut da han sikret stafettgullet:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder