LEGGER NED: Øystein Pettersen legger ned laget sitt i Ski Classics. Her er han etter prologseieren i langløpsserien i Livigno i Italia i desember i fjor. Foto: Mario Facchini / TT NYHETSBYRNN

Øystein Pettersen legger ned langløpslaget

Torsdag drar Øystein Pettersen (36) på en siste tur med lagkameratene i Team BN Bank. To løp gjenstår, så er det slutt for laget.

I fem år har OL-vinneren fra Vancouver i 2010 satset på langløp. De siste sesongene har han vært daglig gleder i Team BN Bank.

Han har tidligere gjort om egen tittel i laget fra daglig leder til daglig gleder. Det er han godt fornøyd med. Og å glede folk ønsker han å fortsette med.

– Det er to renn igjen. Jeg trekker meg ut av laget. Det vet guttene og det vet partnerne i laget. Jeg er usikker på om det betyr at jeg legger opp, men jeg er ferdig i laget, sier Pettersen til VG.

les også

Øystein Pettersen: – Jeg får ufortjent stor ære

Dermed forsvinner nok et lag fra langrennssirkuset. Det er to år siden Thomas Alsgaard la ned sitt lag.

Kommunikasjonsdirektør i BN Bank Stig Tore Laugen takker for tre fine år.

– Kontrakten vår går ut ved sesongslutt. Vi er strålende fornøyd med de tre årene vi har hatt med Team BN Bank. Når Øystein vil satse på egenhånd, så er det en fin anledning for oss til å trekke oss ut. Vi har tatt ut potensialet for vår del og trekker oss ut av langløpssirkuset, sier Laugen til VG.

OL-gull med Northug

Den siste sesongen har han vært på lag med Petter Eliassen, Simen Østensen og Morten Eide Pedersen. De tre ønsker å fortsette.

– De må enten danne sitt eget lag eller finne seg et annet lag, sier Pettersen.

36-åringen har lyst på nye utfordringer, men han har også lyst til å fortsette og gå langløp.

ELLEVILL JUBEL: Øystein Pettersen kastet seg over Petter Northug etter at OL-gullet var sikret i Canada for ni år siden. Foto: Bjørn S. Delebekk /VG

Han har ikke helt landet på hva han skal gjøre når skisesongen straks er over.

Pettersen var på sprintlandslaget i en årrekke, og tok OL-gull på lagsprint sammen med Petter Northug i 2010.

– Jeg er heldig

Med to renn igjen leder Andreas Nygaard Ski Classics foran Petter Eliassen. Laget til Pettersen har hatt en god sesong. Eide Pedersen er nummer fem, mens Østensen er nummer seks. Selv er han på 19. plass i sammendraget.

– Jeg er heldig, jeg trenger ikke å stresse situasjonen. Jeg har lyst til å jobbe med mennesker og utvikling, inspirere og glede, sier Pettersen til VG og understreker mange ganger at det ikke er sikkert at han legger opp selv om han legger ned laget sitt.

les også

Øystein Pettersen i drama: - Hadde vi ikke hatt hjelm, kunne det ha gått ille

36-åringen har gjort mye for å skape blest rundt langløp, blant annet hentet han John Arne Riise til laget.

Søndag er det Reistadløpet, 50 kilometer fra Setermoen til Bardufoss.

Neste lørdag avsluttes Ski Classics-sesongen i Finland med det 70 kilometer lange Ylläs-Levi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder