Thoresen om kvartfinale-sjansen: - Så ikke den komme

PYEONGCHANG (VG) (Tyskland-Norge 2–1 etter straffeslag) Petter Thoresens ishockeylandslag har en god sjanse til å gå til OL-kvartfinalen på tross av sitt tredje tap på rad etter en het batalje mot Tyskland.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg kan ikke si at jeg så den komme før turneringen startet; at vi skulle stå med ett poeng og Slovenia bli nummer to i sin gruppe. Men de har gjort en fantastisk turnering, og kommer med masse selvtillit. Vi må henge i stroppen uavhengig av hvilken motstander det blir i åttedels-finalen, sier Patrick Thoresen (34) til VG i pressesonen.

Hvis Sveits hadde slått Tsjekkia senere søndag, ville sveitserne blitt hockeyguttas neste motstander. Ikke Slovenia. Sveits tapte 1–4 etter å ha tatt ut keeperen på 1–2 for å utligne med en utespiller ekstra på isen.

Selvkritisk Thoresen

– Jeg spurte på benken rett før slutt. Da var svaret jeg fikk at det ikke er klart. At det kan bli Canada. Men det burde jo bli Slovenia, og det er ikke umulig (å slå dem). Men vi må score mål. Samtidig synes jeg vi skal ta med oss det positive fra denne kampen. Det har vært for mye negativ fokus i de foregående, sier Tyskland-proff Alexander Bonsaksen.

– Vinner vi den neste, er vi i kvartfinalen, tilføyer han.

Patrick Thoresen mener Norge hevet seg minst ett hakk mot Tyskland sammenlignet med de foregående kampene mot Sverige (0–4) og Finland (1–5). Han er imidlertid selvkritisk på egne og rekkekameratene Ken André Olimb og Mathis Olimbs vegne.

Men roser keeper Lars Haugen, som knuste keeperkølla (spaken) over vantet etter kampslutt fordi han ikke maktet å redde noen av tyskernes straffeslag.

les også

Thoresen etter at Norge ble ydmyket av Sveits: – Det gikk for fort for oss

– Det var dritt dårlig. Men dette var et skritt fremover for meg også. Det er mye vi fortsatt kan bli bedre på, defensivt og offensivt. Vi skulle gjerne vunnet. Men det er viktigere å vinne neste kamp, sier Lars Haugen.

Petter Thoresen mener at han matchet sin antatt beste rekke - Thoresen og to ganger Olimb - for hardt og lot den spille for mye. Han er imidlertid godt fornøyd med «gutta», storlig fornøyd med Haugen; «effektiviteten er et sårt punkt».

Slovenia: Breiale med pucken

– Det går på kvalitet. Ikke på en eller to ting. Vi kunne gjort 2–1. Men de hadde også mange sjanser, sier Petter Thoresen.

Om Slovenia som sannsynlig motstander i kampen om å få spille kvartfinale, sier han:

– De er solide. Aggressive. Sterke i duellspillet og breiale med pucken. Vi slo dem i VM i fjor, men det var etter en første periode med full uttelling, advarer Petter Thoresen.

les også

Hockeygutta raknet mot Sverige etter annullert «scoring»: – Fryktelig førsteperiode

Lars Haugen reddet Norge fra å ligge under til første pause.

Tyskland ledet skuddstatistikken klart som følge av to sugende overtallspill, inntil et norsk overtallsspill helt mot slutten nær brakte den i balanse.

I midtperiodens tredje spilleminutt pådro Tommy Kristiansen seg sin andre utvisning. Denne gangen fem minutter og matchstraff (må ikke stå over neste kamp, som en leser påpeker) for takling mot nakke/hode på Sinan Akdag.

Norges kampanalyse-team og Petter Thoresen mener taklingen ikke kvalifiserte til det. Dommere mente noe annet, etter nøling.

Thoresen understreker på den annen side at spillerne hans igjen pådro seg alt for mange «dumme» utvisninger. Han mener det har med «smartness» å gjøre. Eller mangel på det.

– Vi må være smartere. Det er ikke dommerens skyld bestandig, sier Petter Thoresen.

les også

Nytt stortap for hockeygutta: – Vi kom ikke hit for å bli «pissa på» i to matcher

Patrick Hager scoret kampens første mål etter å ha sneket seg ned bak Haugen ved hans venstre stolpe. Etter å ha mottatt en «dyp» pasning, vred han nærmest pucken inn over Haugens høyre skulder.

Mats Rosseli Olsen burde ha gjort 1–1 da han kom helt fri mot Danny aus den Birken 10 sekunder før siste periodepause.

I den siste ordinære periodens sjette spilleminutt utlignet Tsjekkia-proff Alexander Reichenberg ved et håndleddskudd med snert, opp i venstre hjørne for Tysklands keeper - etter målgivende pasning fra Jonas Holøs og en gedigen jobb av Anders Bastiansen foran mål.

les også

Hockeygutta på sitt aller beste - ikke godt nok

I spilleforlengelsen fikk Norge spille fire mot tre etter at Tyskland hadde pådratt seg en utvisning på tampen av ordinær spilletid. Uttellingen ble null.

Etter fem minutter spilleforlengelse uten mål, måtte det bli det og en avgjørelse i straffeslagkonkurransen. I den var Tyskland helt overlegne. Scoret på alle, mens Norge (M. Olimb, Reichenberg og Bastiansen) feilet på alle.

PS! Slovenia har vunnet to kamper, i spilleforlengelsen etter ordinær spilletid mot USA (3–2) og straffeslag etter spilleforlengelsen mot Slovakia (3–2).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder