Nytt finaletap for Casper Ruud

(Pedro Sousa - Casper Ruud 6-0, 3-6, 6-3) For andre gang på to uker gikk Casper Ruud (19) på et finaletap i Challenger-turneringen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Søndag tapte Ruud finalen mot hjemmehåpet Pedro Sousa 2–1 i sett i finalen i Braga.

Ruud fikk en marerittaktig start på kampen med å tape første sett 6–0. I sett nummer to slo han tilbake med å vinne settet 6–3, men i siste viste portugiseren styrke med å ta settet 6–3, og påførte dermed Ruud nok et finaletap.

– Sånn er tennisen noen ganger. Casper kom dårlig i gang, samtidig som motstanderen ikke så ut til å være i stand til å gjøre en eneste feil, sa pappa og trener Christian Ruud til NTB om startproblemene.

– I det tredje settet følte Casper samtidig at han hadde taket på portugiseren, men så sviktet serven litt. Alt i alt møtte han en veldig god motstander og har i tillegg spilt fem gode kamper her. Bare synd det ikke holdt hele veien hjem, fortsatte han til NTB.

Dette var Ruuds tredje ATP-finale totalt, hans eneste seier kom i Sevilla i 2016.

Det forrige finaletapet kom i slutten av april. Da tapte Ruud 2–0 i sett mot Gianluigi Quinzi i Italia.

Klatrer på rankingen

Tennis-Norge.com forklarer at Ruud uansett har sikret seg et solid byks på rangeringsstigen: Finaleplassen gir ham 48 ATP-poeng, trolig vil det gi en 153. plass når den ferske rankingen publiseres mandag. For øyeblikket innehar Ruud 174. plassen på verdensrankingen.

les også

Knusende rapport: – «Tsunami» av kampfiksing i tennis på lavere nivå

Søndagens finalemotstander, Pedro Sousa, var foran turneringen ranket som nummer 144 i verden.

Har spilt god tennis

Selv om Ruud trolig er skuffet over nytt finaletap er det også mye positivt å ta med seg fra Portugal.

les også

Casper Ruud til sin andre finale på to uker: - Mer komfortabelt enn forventet

I semifinalen vant han overlegent over Alex de Minaur - rangert som nummer 109 i verden.

– Dette er nok den beste matchen jeg har spilt på en god stund, kanskje til og med i hele år. Jeg har hatt mange bra seirer, men ingen der jeg har hatt så god kontroll, sa Ruud selv til VG etter den knusende semifinalen.

Nå venter det Ruud en ny Challenger-turnering som starter allerede på tirsdag i Tyskland før han skal begi seg ut på kvalifisering til selveste Roland Garros.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder