Bredesens OL-sjanser minsket

Lillehammer: Espen Bredesens sjanser for OL-deltakelse minsket etter uttaksrennet i Lystgårdsbakkene tirsdag. Nå er den regjerende OL-mesteren ikke bare avhengig av seg selv, men også av andre for å bli med hopplandslaget til Nagano.

  • NTB

- Jeg er skuffet, men ikke mer enn at det er overkommelig. Jeg håper at det åpner seg en mulighet i Oberstdorf, sa Bredesen til GLT/Dagningen etter hopplandslagets såkalte amerikanske uttak til VM i skiflyvning i Oberstdorf 24. og 25. januar.

Tirsdagens renn ble avviklet mellom Bredesen, Lasse Ottesen, Jon Petter Sandaker og Sturle Holseter. Bredesen ble tatt ut til VM, men er nødt til å danke ut en av de fem andre i laget under treningen foran mesterskapet.

De øvrige VM-uttatte hopperne er Jon Petter Sandaker, samt allerede OL-klare Lasse Ottesen, Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy og Henning Stensrud. I hvert av VM-rennene får Norge kun ha med fem hoppere.

Ottesen og Sandaker var best i det interne uttakingsrennet over tre omganger i den store Lysgårdbakken. Begge oppnådde til sammen 378 meter. Espen Bredesen på tredjeplass ble målt fire meter kortere sammenlagt, etter hopp på 122-, 125- og 127 meter. Ottesen var lengst av samtlige med 131 meter i ett av sine hopp. Det er 4,5 meter bak Espen Bredesens bakkerekord.

- Espen viste framgang, men fortsatt er det mange ting å jobbe videre med. Det skorter ennå endel på selvtilliten, stabiliteten og enkelte tekniske detaljer, sa landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder