IKKE NIKE: Uniqlo er Federes nye utstyrsleverandør.

IKKE NIKE: Uniqlo er Federes nye utstyrsleverandør. Foto: Tim Ireland / TT NYHETSBYRÅN

Slik har du ikke sett Federer før - skrevet under på ny gigantavtale

Roger Federer (36) har byttet ut Nike med japanske Uniqlo og tjener angivelig nær 2,5 milliarder over de neste ti årene - uavhengig om han spiller tennis eller ikke.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Da Roger Federer entret Wimbledon-gresset til sin første runde av årets Grand Slam-turnering mandag, var det for første gang uten å være ikledd Nike fra topp til tå.

Han spilte Dusan Lajovic av banen (6–1, 6–3, 6–4) med sokker, svettebånd, shorts og t-skjorte fra sin nye utstyrsleverandør, japanske Uniqlo.

Det tjener Federer gode penger på.

les også

Verdens 100 best betalte sportsstjerner: Ikke én av dem er kvinne.

Ifølge ESPN skal avtalen være verdt mer enn 300 millioner dollar, eller nær 2,5 milliarder kroner, over de neste ti årene - og Federer kan heve sjekken selv om han skulle finne på å legge opp før avtalen er over.

2,5 milliarder kroner er ikke bare-bare selv for en som har holdt seg i verdenstoppen av tennis i 15 år. Til sammenligning har 36 år gamle Federer hanket inn i underkant av én milliard på prispenger i løpet av karrieren.

Federer var imidlertid ikke helt uten Nike-utstyr mandag. Ettersom Uniqlo ikke produserer tennissko, kunne man fortsatt skimte Nike-logoen på føttene til verdenstoeren.

les også

Casper og Christian Ruuds tips: Slik blir du bedre i tennis

Pluss content

– Jeg har ingen skoavtale akkurat nå. Enn så lenge bruker jeg Nike, og de har også vist interesse med tanke på en skoavtale. Broene er ikke brent der, for jeg har hatt en veldig godt samarbeid med dem de siste 20 årene. Men alt er åpent, fastslår Federer ifølge CBS.

PS: Roger Federer jakter sin niende Wimbledon-seier i disse dager. Totalt har han 20 Grand Slam-titler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder