Filip Ingebrigtsen slo sin hardeste EM-utfordrer: – Nå er det stigning hele veien

SPORT

Tre uker før EM viser Filip Ingebrigtsen (25) gryende mesterskapsform. Fredag holdt det akkurat ikke til seier under Diamond League-stevnet i Rabat.

Publisert: Oppdatert: 13.07.18 23:03

Den regjerende europamesteren og bronsevinneren fra fjorårets VM la seg midt i feltet ut fra start på 1500-meteren i Rabat, før han på typisk Ingebrigtsen-vis avanserte fremover utover i løpet.

På oppløpet sto det mellom Ingebrigtsen, hjemmehåpet Brahim Kaazouzi (28) og Ayanleh Souleiman (25).

Nordmannen kom seg forbi Souleiman, men spurten ble akkurat for kort til å hindre en overraskende hjemmeseier til Kaazouizi på tiden 3.33,22.

Ingebrigtsen, som tok annenplassen på 33.33,40, var beste europeer i Rabat – tre uker før EM begynner i Berlin.

Gjert: – Han skal slå alle

Far og trener Gjert Ingebrigtsen fulgte sønnens løp på TV fra finske Tammerfors, der Jakob Ingebrigtsen torsdag tok sølv i U20-VM.

Han er kort og godt veldig fornøyd med Filips gjennomføring i Marokko.

– Jeg synes det er veldig bra. Han er på vei mot EM, slår han fast overfor VG.

Gjert mener sønnen løper «fortere og fortere og bedre og bedre». Det betyr at enda mer kan være i vente under Diamond League-stevnet i Monaco om en uke – og i Berlin om tre uker.

– Nå er det stigning hele veien mot EM, sier far Ingebrigtsen på telefon til VG.

Nedenfor kan du se akkurat hvor engasjert Gjert Ingebrigtsen var under Filips løp fredag kveld:

Årets tre raskeste menn i verden, Timothy Cheruiyot (Kenya), Samuel Tefera (Etiopia) og Ayanleh Souleiman (Djibouti) manglet på startstreken i Rabat. Hvorvidt de er tilbake i feltet i Monaco eller ikke, det bryr ikke Gjert Ingebrigtsen seg nevneverdig om.

– Det har ikke noe å si. Han skal slå alle, sier han om sønnen Filips sjanser i neste Diamond League-stevne.

Slo den største EM-utfordreren

Ingebrigtsen har årets nest raskeste tid løpt av en europeer på 1500 meter, kun slått av Jakub Holusa (30). Tsjekkeren slo Ingebrigtsen i Paris i slutten av juni da han løp inn på 3.32,85, men nordmannen var best med fire tideler i Rabat fredag.

NRKs friidrettsekspert Jann Post tror Holusa kommer til å bli Ingebrigtsens kanskje hardeste konkurrent i kampen om EM-gullet i Berlin i starten av august.

Tsjekkeren har alltid vært sterk i spurten, men tidligere var det mulig å løpe fra ham før de kom så langt. Slik er det ikke nå lenger.

– Holusa ble nummer fem i VM i fjor og har perset i år. Han har hevet kapasiteten i år, så det er vanskelig å slå ham, sier Post til VG.

I tillegg trekker han frem spanske Adel Mechaal (27), som var ganske forbannet på Filip etter fjorårets VM-finale, og britiske Charlie Grice (24) som potensielle utfordrere.

Både Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen er kvalifisert til 1500 meter i EM.

Her kan du lese mer om