FORSVARER: Mette Yvonne Larsen representerer den tidligere Molde-spilleren. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Tidligere Molde-spiller anklaget for voldtekt – anmelder to kvinner for falsk forklaring

I februar starter ankesaken der fotballspilleren står tiltalt for sovevoldtekt. Påtalemyndigheten bekrefter at en ny anmeldelse blir tema i retten.

Det melder TV 2. Det var i august i fjor at den daværende Molde-spilleren ble frifunnet for sovevoldtekt i Romsdal tingrett. Han ble derimot dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisningserstatning. Årsaken er at beviskravet i erstatningssaker er lavere enn i straffesaker.

Les også: Hevder at familiemedlem truet med å knuse Molde-spillers kneskål med balltre

Påtalemyndigheten anket frifinnelsen, og saken skal etter planen opp for lagmannsretten 14. februar. Der blir til sammen tre voldtektsanmeldelser mot den tidligere Molde-spilleren tema, sier statsadvokat Ingvild Thorn Norheim i Møre og Romsdal til TV 2.

– Jeg kommer til å legge frem sakene fra Sverige, Sogndal og nå fra Oslo som modusbevis når ankesaken skal opp, sier hun.

Ifølge TV 2 stammer den siste saken fra 2. desember i fjor da en kvinne anmeldte fotballspilleren for voldtekt i Oslo. Ifølge forsvarer Mette Yvonne Larsen har fotballspilleren forklart til politiet at de hadde frivillig samleie.

De to andre anmeldelsene stammer fra henholdsvis november 2015 og juni i fjor - og er begge henlagt.

Den tidligere Molde-spilleren anmelder nå kvinnene bak de to nyeste anmeldelsene for falsk forklaring, sier forsvarer Larsen til TV 2. Kvinnenes bistandsadvokater ønsker ikke å kommentere saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder