I FORM: Emil Iversen gleder seg til OL, for han er i form. Men han liker ikke at han måtte vente på det siste OL-uttaket før en plass i troppen var sikret. Her på Beitostølen i november i fjor. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Iversen får ikke gå åpningsdistansen i OL

SEEFELD (VG) Emil Iversen (26) er en av formløperne inn mot OL. Men han frykter ledelsen har planlagt at han bare skal gå sprinten. Han får ikke gå åpningsdistansen.

Iversen har levert toppresultater de siste ukene. Derfor likte han ikke at han ikke var med i OL-uttaket som kom 15. januar.

– Jeg sa jeg syns jeg hadde fortjent å få det klappet på skulderen litt før på grunn av det jeg har gjort. Men jeg tok det som en mann og bestemte meg for å kline til. Jeg skulle ikke la det være noen tvil. Og det ble ingen tvil, sier Iversen til VG og fortsetter:

– Jeg har snakket med Tor-Arne (Hetland) om hva jeg syns om det. Så fikk jeg forklaringen på det. Jeg kjøper den kanskje litt sånn halvveis. Men jeg visste jeg måtte gå fort i Planica.

Og svaret han ga var en 2. plass på sprinten i Planica forrige helg, bare slått av Johannes Høsflot Klæbo.

Fleiper om Weng og Iversens brudd: – Kanskje mobilen hadde skylda?Disse er klare for OL: - Et stort og solid førsteuttak

26-åringen fra Meråker tror ikke han er med på laget som får gå den første OL-distansen: 30 kilometer fellesstart med skibytte. Selv om han har avslutteregenskapene, tror han at han blir vurdert som for svak i friteknikk.

Landslagstreneren bekrefter

Landslagstrener Tor-Arne Hetland vil ikke gi Iversen plass på noe annet enn sprinten foreløpig.

Og bekrefter at han ikke er på 30-kilometerlaget.

– Emil er en løper vi kan bruke til veldig mange løp. Han skal først og fremst være hundre prosent klar for sprint, deretter skal vi ta ut de fire sterkeste på øvelsene som kommer etterpå, sier Hetland til VG.

Iversen leverte også en 4. plass på 15. kilometeren i Planica. Og da var han selvfølgelig med i det siste OL-uttaket som kom onsdag denne uken.

Forklaringen Iversen fikk til at han ikke var med i troppen tidligere, var at det ikke var noen distanse det var hundre prosent sikkert at han skulle gå.

– Blir vanskelig å sette meg ut

Men Iversen har som mål å ta medalje på sprinten 13. februar. Og da tror han ledelsen må tenke seg om en gang til.

– Tar jeg medalje, så tror jeg at jeg kan få gå stafett eller femmila eller noe, eller lagsprinten. Jeg tror jeg tar medalje, så da blir det vanskelig å sette meg ut på noe ett og annet renn videre, sier Iversen.

Han vant 15-kilometer fellesstart under Tour de Ski. Han gikk Varden inn til seier på NM-stafetten mot OL-klare Simen Hegstad Krüger og Lyn.

Iversen går både sprinten (lørdag) og 15 kilometer fellesstart friteknikk (søndag) i Seefeld, som arrangerer VM neste år.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener Iversen er aktuell for mange distanser i OL.

– Han har sikker plass på sprinten, er aktuell for stafettetappe, lagsprinten og femmila, sier Bjørn.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Playerfra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder