EM-bronse for Henrik Christiansen på 400 meter

Henrik Christiansen (21) åpnet svømme-EM i København med å ta bronse på 400 meter fri.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er utrolig gøy. Det kunne nesten ikke gått bedre. Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde håpet på pers, men det blir medalje som er et fint plaster på såret, sier Christiansen til VG.

Russiske Aleksandr Krasnykh vant med tiden 3.35.51 foran Peter Bernek. Christiansens tid ble 3,38,63.

Les mer: Han var dårligst i fotball - nå er han blant de beste i svømming

– Vi har fått en kjempestart med Henriks bronse. Det er veldig bra, sier Petter Løvberg, landslagstrener i svømming, til VG.

Åpningen til Christiansen var kontrollert, men gull- og sølvinneren fikk tidlig en luke nordmannen aldri klarte å tette. Han var nummer tre etter 250 meter, to og et halvt sekund bak Aleksandr Krasnykh.

Pappas nådeløse melding ble avgjørende:

Russeren og ungarske Peter Bernek fikk en større luke etter 300 meter, men fremdeles var Christiansen på bronseplass med treningskamerat Victor Johansson jagende like etter seg.

2011 - VG-kåring: Avdøde Alexander Dale Oen kåret til vår største idrettsutøver

Christiansen holdt svensken bak seg og ble nummer tre. 21-åringen fra Romerike har nå tre mesterskapsmedaljer som senior.

– Det er et bra løp, men han kan bedre. Det lover bra foran 1500 meteren, sier Aleksander Hetland, NRK-ekspert.

Etablert

Christiansen har EM-sølv på 400 meter fra London-EM i 2016 og bronse på 1500 meter fra EM i 2015. I 2016 ble han kåret til årets gjennombrudd på Idrettsgallaen.

– Det viser seg at jeg begynner å bli etablert i verdenstoppen når jeg tar medaljer i mesterskap fortløpende. Det er gøy, sier Christiansen.

I semifinalen hadde Christiansen nest beste tid med 3.40,07. Bare ungarske Bernek var raskere. Den norske rekorden til 21-åringen på øvelsen lyder på 3.37,26.

Se det siste intervjuet med Alexander Dale Oen:

Pers er målet

Det venter også flere medaljemuligheter for Christiansen utover i mesterskapet. Hans favorittøvelse - 1500 meter fri - går fredag klokken 18.30. Gitt at han kvalifiserer seg til finalen.

Les også: – Frisøren på Lillestrøm vet ikke hvem jeg er. Det er greit sånn.

– Personlig rekord er målet. Gjør jeg det er jeg med i medaljekampen, sier Christiansen.

På 1500 meter-finalen i OL i Rio sommeren 2016 endte han sist i finalen, mens han ble nummer fem i VM på samme øvelse for ett år siden.

Flere norske

Susann Bjørnsen ble nummer ni i semifinalen på 50 meter bryst og er dermed første reserve til finalen torsdag. Hun måtte ha svømt 3/100 sekund raskere for en plass i finalen.

Tomoe Zinemoto Hvas var i semifinalen på 100 m butterfly, men klarte ikke å ta seg videre til finalen. Han forbedret sin egen norske rekord fra forsøket med 2/100 sekund til 50,85, men han var 22 hundredels sekund fra en plass i finalen.

– Han er på vei til å få sitt gjennombrudd, advarer Løvberg.

Slik minnes Kong Harald avdøde Alexander Dale Oen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder