Carlsen avslørt på hemmelig treningsleir på Lanzarote

SPORT

Magnus Carlsen (27) er på «hemmelig» treningsleir før VM-matchen – og med «hemmelig» navn benyttet han tiden til å vinne en nett-turnering fredag kveld. Men trolig er han på Lanzarote.

Publisert: Oppdatert: 27.10.18 01:12

Den lokale nettavisen lancelotdigital.com melder i hvert fall at de har fotografert Carlsen på flyplassen Guacimeta, og selv om bildet er mildest talt uskarpt, så er det ingen tvil om at de har identifisert rett mann.

– Jeg drar nok til varmere breddegrader, sa Carlsen til VG da vi besøkte ham på den forrige treningsleiren, som foregikk på Kragerø Resort.

Ifølge lancelotdigital.com har sjakkverdensmesteren tidligere forberedt seg på Gran Canaria, men at dette er første gang han har dratt til Lanzarote. Målet er å finpusse formen til VM-møtet med Fabiano Caruana i London. Matchen starter 9. november.

På typisk Magnus Carlsen-vis deltok han likevel i en ett-minutts «kulesjakk»-turnering på nettstedet lichess.org fredag kveld. Han spilte der under sitt dekknavn «DrDrunkenstein» – og imponerte stort. Carlsen var i en klasse for seg og vant med 135 poeng, mens toeren, som kalte seg «penguingim1», fikk 109 poeng.

Sterke spillere som hviterusseren Sergei Zhigalko og det iranske vidunderbarnet Alireza Friouzja spilte under sine virkelige navn.

Trolig var det ingen andre enn Carlsen av dem som tilhører den desiderte verdenstoppen som var med, men det forteller mye om verdensmesteren at han er med i en slik turnering.

Han hadde en utrolig rekke med seirer i åtte parti på rad, noe som la grunnlaget for triumfen. I alt spilte Carlsen 56 partier på de to timene – og vant 73 prosent av dem.

Med seg til treningsleiren, som altså trolig er på Lanzarote, har Magnus Carlsen med seg sin danske trener Peter Heine Nielsen og franske Laurent Fressinet – som har hjulpet nordmannen ved samtlige VM-kamper han har hatt. I tillegg har han trolig et par hemmelige hjelpere. Norske Jon Ludvig Hammer er imidlertid ikke i Carlsens team til denne VM-matchen.

Her kan du lese mer om