Kampen mot kinesiske Luo Wei ble stoppet av dommeren som mente Solheim brukte over det tillatte minuttet for å behandle en kneskade. Wei ble tildelt seieren, og Solheim freste mot kamplederen - men til ingen nytte.

Solheim sendt på sykehus

Nina Solheim ble sendt på sykehuset etter tapet i kvartfinalen lørdag.

  • Klaus Eriksen

Artikkelen er over 15 år gammel

I taekwondo har man ett minutt på seg for å komme seg på beina om man skader seg. Da signalet lød kom Solheim opp, og haltet tilbake for å fortsette kampen om en semifinaleplass.

Men dommeren mente at den norske jenta brukte for lang tid, og diskvalifiserte den norske jenta som var gullkandidat i 67 kilos klassen.

- Dommeren ga oss ett minutt, og vi var oppe og sto med en gang for å starte behandling, sier landslagstrener Michael Jørgensen.

Raste mot dommeren

Solheim reagerte med rent raseri og freste mot den steile dommeren som ikke ville høre på den norske jenta.

Det ble en veldig avventende start på kvartfinalen, knapt uten et eneste spark det første minuttet. Men Solheim fikk inn den første trefferen, og fikk det første poenget. Like etter fikk kineseren inn ett, og første runde endte uavgjort.

Kineseren fikk inn det første sparket i andre runde etter en rask kombinasjon. Solheim kjempet seg tilbake, og etter en tøff duell fikk de to taekwondoutøverne fra hverandre med ett poeng hver. Foran den siste runden leder kineseren 3-2.

Vridning i landingen

Poengene haglet i starten av den siste runden, og etter bare noen sekunder var stillingen 5-4 til Wei. Like etter fikk Solheim en skade i kneet da hun landet og fikk en vridning i kneet etter en sparkkombinasjon. Hun fikk behandling ute på matta, og kom seg etterhvert haltende opp igjen. Dommeren mente åpentbart at hun brukte mer enn det tillatte minuttet og diskvalifiserte Solheim.

I den første kampen lørdag morgen møtte Solheim den kroatiske jenta Sandra Saric. Solheim vant 5-2 etter et perfekt spark mot hodet til Saric.

Mer om

  1. OL
  2. Kampsport

Flere artikler

  1. Solheim vant med spark mot hodet

  2. Nina Solheim til finalen!

  3. EM-bronse til Nina Solheim

  4. Solheim vurderer å legge opp

  5. - Veldig bra start

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder