Landslagstreneren tror på Gjerdalen-jubel i OL

VANT IGJEN: Tord Asle Gjerdalen vant 30 km fellesstart. Martin Johnsrud Sundby kom på andre mens Jens Arne Svartedal tok tredjeplassen. Foto: Scanpix

- Tord er en medaljekandidat i OL

STOKKE (VG Nett) Tord Asle Gjerdalen gikk seg til OL, og nevnes nå som en mulig OL-medaljør på 30 kilometer med skibytte.

  • Gunnar Bøthun
  • Cathrine Løkken

Artikkelen er over ti år gammel


NM-gullet var Gjerdalens andre på rad på samme distanse. Holeværingen-løperen har foreløpig ikke fått OL-billett, men den får han på mandag, da troppen skal kompletteres. Men følgende melding fra landslagstrener Morten Aa DJupvik er neppe til å misforstå:

- På en god dag kan Tord være en medaljekandidat på duathlon (30 kilometer med skibytte) i OL.

Vil gå 15 fri

Så veldig mange andre kandidater til å kapre edelt metall på distanselangrenn kommer ikke herretreneren opp med, unntatt selvskrevne Petter Northug, og muligens Odd-Bjørn Hjelmeset i kalasform på femmila ved lekenes slutt.

Selv vil ikke Gjerdalen snakke så mye om OL, og han ber også om å bli trodd på at han ikke har tenkt så mye på det.

- Det er deilig at det løsner litt. Jeg hadde en bra Tour de Ski. I dag følte jeg at jeg hadde en del å gi, sier han til VG Nett, før han letter litt på OL-sløret:

- Jeg håper selvfølgelig på OL, og da også på å få gå 15 kilometer fri også.

- Ble min dag

Han viste i hvert fall i dag at han sannsynligvis er den sterkeste kandidaten vår, bak Northug, som har distansen som sin favoritt.

Gjerdalen fikk en luke til konkurrentene i nest siste motbakke og holdt unna til mål. Holeværingen-løperen kom i mål 4,3 sekunder foran Røa-løperen Martin Johnsrud Sundby.

- Jeg lå bak de andre og så hvor slitne de ble. Det gikk fort i klassiskdelen, så da gjaldt det bare å henge med. Da jeg rykket, gikk det tydeligvis fort nok og da ble det min dag. Om jeg gjør det samme på OL-distansen, blir det moro, sa Tord Asle Gjerdalen til NRK.

Jens Arne Svartedal (Trøsken) tok bronsen.
Petter Northug sto over distansen. Han prioriterte i stedet trening hjemme.

Ingen nordmenn i Rybinsk

Mens nordmennene var opptatt med ski-NM i Stokke var det også langrenn i Rybinsk. Russland tok de tre første plassene i verdenscuprennet. Artem Zjmurko var raskest i spurten og slo landsmann Ilja Tsjernousov, mens Sergej Sjirjajev tok tredjeplassen. Ingen nordmenn deltok i rennet.

Resultat, menn, 2 x 15 km:
1) Tord Asle Gjerdalen, Holeværingen 1.17.08,4, 2) Martin Johnsrud Sundby, Røa 0.04,3 min. bak, 3) Jens Arne Svartedal, Trøsken 0.05,4, 4) Anders Aukland, Oseberg 0.09,6, 5) Eldar Rønning, Skogn 0.11,5, 6) Odd-Bjørn Hjelmeset, Fjellhug/Vereide-Hyen 0.21,8, 7) Kristian Tettli Rennemo, Leksvik 0.22,5, 8) Sjur Røthe, Voss 0.23,3, 9) Simen Østensen, Fossum 0.24,0, 10) Niklas Dyrhaug, Tydal 0.27,7.

Les også

Mer om

  1. Langrenn

Flere artikler

  1. Norge fyller ikke langrennskvoten i OL

  2. Her er det norske femmilslaget

  3. - Ikke sikkert vi sender 12 mann til OL

  4. Petter Northug testes for sykdom

  5. Sundby kaller Northug feig etter NM-tapet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder